Д-р Валентин Янев: Болничните легла вече са с връзки. Чака ни сценарият на Италия!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ако спрем телефонните прегледи, както иска д-р Атанас Мангъров, нещата ще са катастрофални. Ако тръгнем по всички адреси, ще правим 7-8 прегледа на ден. Ние вършим това, което иска проф. Балтов – да държим пациентите в доболнична помощ. Антибиотиците, които изписваме, са когато 9-10 ден вече има температура и няма друго лечение. Освен това, правим рецепти по Вайбър. Действаме като на война – с извънредни средства. Аз работя повече с телефона си”.

 

Това заяви общопрактикуващият лекар д-р Валентин Янев пред БНР в отговор на доц. Атанас Мангъров, че личните лекари не си вършат добре работата. Той допълни, че много от колегите му са на същото мнение и не казва нещо ново.

“Всеки втори с температура има ковид и развива двустранна бронхопневмония. Силно съм притеснен, че не можем с колегите си да настаним пациентите си с коронавирус.

Болничните легла вече са с връзки. Да не съм лош пророк, ако продължим със свободното падане, ще се случи сценарият в Италия и хората ще си умират по домовете. Хората продължават да вадят по 100 лева за PCR тестове.

Ние не можем да го назначаваме безплатно. Подчертавам, че ние не искаме отрицателен PCR тест, за да преглеждаме. Доболничната помощ ще катастрофира. В момента сме в режим на свободно падане. Борбата е да се забави заразяването на хората. Ако всички се разболеят, всичко ще приключи. Затова искаме и затягане на мерките”, категоричен е д-р Янев.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар