Д-р Георги Латев

Д-р Георги Латев от БАН: COVID статистиката е фалшива, всява се паника за едно голямо нищо!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В БАН работят много хора, които са против Бойко Борисов и екипа му. Това стана ясно още през лятото, когато се събра подписка от 280 учени, искащи оставката на правителството. Сред тях се забелязва името и на д-р Георги Латев, който е сред най-големите специалисти по астрономия у нас, пише Капитал.

 

Д-р Латев не може да приеме за нормално поведение от страна на властта, че се въвеждат толкова неадекватни противоепидемиологични мерки. Според него те не само не дават никакъв резултат, но и са извън закона.

„Поредната катастрофа на това управление е факт. COVID инфекцията доведе България до пълен хаос. Мерските, които се въвеждат, са противозаконни. Статистиката, която се съобщава, е фалшива. Постоянно се всяка необосновано страх и паника. Карантините, които се въвеждат, разрушават икономиката, а на практика те са напълно неоснователни.“ – смята д-р Латев, който е гл. асистент в Института по астрономия.

Той не е съгласен с властта не само по отношение на коронавируса, а и за много други показатели. Астрономът е убеден, че Бойко Борисов и хората около него крадат не само от природните ни блага, но и от еврофондовете.

„Европейските фондове отиват в партийните каси по корупционни схеми. Строят се безумно скъпи пътища за качеството, което имат. Никой от чужбина не иска да инвестира тук, защото никой не иска да става жертва на рекет, какъвто държавата упражнява върху бизнеса.“ – смята д-р Георги Латев.

Той намира за трагично и родното ни образование, което според него затъва все повече. Заплащането на умствения труд е нелепо, смята специалистът от БАН.

„Научният труд се цени по-малко от хигиенния дори. Отношението откъм заплащане в БАН е унизително. Затова специалистите в дадена област все повече изчезват. Положението е плачевно, никога не се е пренебрегвал по-малко интелектуалният труд от сега.“ – твърди д-р Латев.

Има голяма доза истина в думите му, тъй като асистентите в БАН получават около 1000 лв., а хигиенистките на летището прибират по 1500 лв.

„Съдебната ни система е слуга на изпълнителната власт. Прокуратурата обслужва интересите на управляващите, това е истината.“ – смята астрономът.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар