Д-р Иван Генов пред Критично: Светът без САЩ – приказен свят!

Д-р Иван Генов пред Критично: Светът без САЩ – приказен свят!

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Политическата карта на света включва 200 държави. Съдбата на земната Одисея все още зависи в голяма степен от една държава, от своеволията на тази държава. И това е най-голямата екзистенциална опасност за живота на планетата.

Истински натюрморт би била една панорамна картина на Пикасо „САЩ против САЩ“ в 10 рунда.
Картина, разобличаваща „достойнствата“ на хегемона:

1. Американският долар
Политически властови инструмент, много далеч от истински финансово-икономически лост за развитие. Той е отрицание на нормална парична политика и на надеждна валута. Реклама е за печатницата на фалшиви долари, на крипто-долари, пораждащи повсеместна инфлация.
Американският долар е най-голямата финансова измама (пирамида) и спекулация в света, която пазарува политически елити и фалира цели икономики.

2. Американската демокрация
Тя е соросоидна, платена любов, скъпа играчка за транснационални олигархични кръгове и измама за електората, че нещо зависи от него. Американската демокрация е синоним на „нежни революции“, кървави преврати, Майдани.

Още преди 80 години шефът на ЦРУ Алън Дълес пробутваше такива ценности като – култ към насилието, предателството и безнравствеността; простор за безсрамието, простащината и наркоманията. Добавете днешната джендър-идеология и обикнете още повече тази изопачена демокрация.

3. Американската атомна бомба
Безсмислената и варварска атомна бомбардировка над Хирошима и Нагазаки през 1945 година завинаги остава визитната картичка на „миротвореца САЩ“. Последният носи постоянно в пазвата си това животинско оръжие без абсолютно никакви умствени гаранции, че няма да прибегне до втора, последна за човечеството употреба на американска атомна бомба. Първата употреба още носи ракови разсейки и жертви. Както между впрочем и американския обеднен уран в Югославия и може би вече и в Украйна. Варваринът си остава завинаги варварин.

4. Американската агресия
Интервенциите и войните са другото закодирано име на САЩ. Като че ли са в гена на тази по-малко от 250 години държава. Най-големият агресор в света! САЩ го приемат като комплимент, а смелите държави решително ги осъждат. Стотици войни, милиони жертви, благосъстояние благодарение на международен вампирски инстинкт. Ще има Нюрнберг специално за тях, за техните престъпления срещу човечеството, за които няма давност.

5. Американският ВПК
„Стожер“ на мира, двигател на американската икономика и гарант на американското „величие“.
Задавен от военни пръчки. На опашката е и България, която мазохистично съфинансира и кредитира американския ВПК (военно-промишлен комплес). Пълен анекдот за некадърните управляващи. Същият ВПК разпалва и поддържа войната срещу Русия в Украйна като обновява себе си. Съюзниците да са живи и честиви! А всъщност да им се влошава социално-икономическото положение и да стават още по-послушни.

6. Американското НАТО
Никога не е било отбранителен съюз, а е форпост на американските агресии и намеси във вътрешните работи на други държави. Неговият териториален обсег е целият свят. Духът му е милитаристичен. Няма и помен от провъзгласената някога колективна отбрана. САЩ е октоподът в НАТО, който изисква тотално подчинение, козируване през деня и нощта. И Хитлер би завидял на подобна военна машина срещу мира. Чрез своето НАТО САЩ все повече диктува нарастване на военните разходи на съюзниците (включително на България) и тяхното въвличане в поредните американски военни авантюри. Сглобката, предана на Зеленски, плаче за денацификация.

7. Американското Посолство
Американските посолства по света са изтеглени напред и навред политико-идеологически бази за контрол и подчинение на чужди народи. Те са рупор за неоколониална политика и насаждане на евроатлантически „ценности“. При тях термините „взаимен интерес“ и „взаимно сътрудничество“ са непознати и нежелани. Има един жандарм и това е чичко Сам, облечен винаги с коледни дрехи.

Всички онези, които му се кланят са Петата колона, националните предатели. Американското софийско посолство е типичен пример с многото си преплетени каишки.

8. Американските санкции
Те са родилен белег на тази излишна каубойска държава. Санкциите са най-уродливото явление, съпътстващо американската външна политика. Те са насочени не само срещу противниците, но и срещу съюзниците. И в това е тяхното коварство – да отслабваш с „привет“ партньорите си, за да са смирени. Някои от санкциите дори се съпровождат от държавен тероризъм (взривяването на „Северен поток“). Очевидно руската газ е приносител не само на комунистическа идеология, но и на независимост от много по-скъпата американска газ.

9. Американският суверенитет
Той е абсолютен и несъвместим със суверенитета на другите държави. Само на някои от тях САЩ даряват правото на ограничен суверенитет. Няма как по друг начин да отстояваш присвоената си роля на световен хегемон. Подобна илюзия (да командваш всички и всичко) рухна.

Светът вече е многополярен и той не може да се побере в овехтелите американски представи. Всяка нормална държава е суверенна сама по себе си.

10. Американското величие
Това величие ще става все по-карикатурно с изтичащ срок на годност. Знамето „Америка над всичко!“ като аргумент за вторична колонизанция на света неизбежно ще бъде пленено от истински суверенните държави и техните равноправни съюзи. На фона на великолепния Байдън – САЩ все повече стават „Байгън“ за нормалния свят.

Величието не може да е патент само на една държава, на един народ и завинаги. Само многовековната и близка история го подпечатват.

Светът със САЩ, заедно с посочените по-горе десет негови порока, е обречен, смахнат и ненужен свят. САЩ постоянно нарушават земното и политическо равновесие. Превръщат се в излишния елемент, който носи в утробата си Апокалипсис. Затова неутрализацията на тези Съединени американски щати е спасителна за човечеството мисия. Едва тогава ще се озовем в друг – приказен свят! В него може да се намери място и за едни съвсем други Съединени американски щати, ако станат нормални и без претенции за изключителност.

Иван Генов е доктор по Международно право

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: informiran.net и се абонирайте за нас в Facebook: . .

informiran.net може и да не споделя всички тези на автора


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар