Д-р Кателиева: Страшно е да избираш на кого да помогнеш, има лавини от пациенти

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лавина от болни, все повече заразени с COVID-19 лекари, кошмарни дежурства и избор на кого да помогнеш – така определи ситуацията в лечебните заведения д-р Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ.

“Расте броят на колегите, които се разболяват. Дежурствата са по-кошмарни от тези през ноември. Вълната от пациенти е по-висока”, заяви пред БНР д-р Кателиева.

Тя подчерта, че в болниците няма места, защото иначе пациентите няма да чакат с часове, за да бъдат настанени в лечебните заведения.

“Пациентите с COVID-19 постъпват в болница с дихателна недостатъчност, за тях е нужно легло за кислородотерапия. А какво правим с пациентите с тежка клиника, които са с отрицателни тестове? Лавината от болни пациенти върви с лавина от такива, които са с усложнения след прекаран COVID-19, до такива, които месеци наред не са посещавали личен лекар”, отбеляза д-р Кателиева.

“Всичко това се стоварва върху нас и трябва да се опитаме да огреем навсякъде. И накрая се прибираш вкъщи и чуваш по новините, че се разхлабват мерките… Повече от безотговорно е при пик на пандемия при нас да се говори, че всичко е наред и да се разхлабват мерките… Това е гавра с труда ни”, каза още лекарят.

“Страшно е да изпадаш в ситуация да избираш на кого да помогнеш и на кого не… Влизаме в период на безвремие. Предстоят избори. Тепърва ще се съставя парламент, правителство. Новият министър, който и да е той, няма да може веднага да влезе в ролята си. Ще трябва време да се ориентира в ситуацията и да разбере, че заповедта от 1 април е кардинална грешка и че трябва да я отмени. През това време ще сме принудени да приемаме лавината от пациенти, част от които са били заблудени, че всичко е наред”, категорична беше д-р Десислава Кателиева.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар