Д-р Кацаров: Аз засегнах интереси на различни политически и икономически кръгове, свързани с предишните управляващи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият здравен министър в двете последни служебни правителства д-р Стойчо Кацаров говори в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ по актуални теми.

„Не знам докъде е стигнало разследването на КПКОНПИ за тестовете за деца. Тя не е иницииарана от КПКОНПИ и не е срещу мен. Инициаторите са други, те са зад кулисите. КОНПИ го прехвърли набързо към прокуратурата. Казват, че е ощетен бюджетът, но не знаят с който. Не е известно кой е извършил това нещо, не е известно кой е извършил това. Процедурата е по закона за извънредното положение, а не по закона за обществените поръчки“, каза той.

„Министерски съвет възложи закупуване 1.5 млн. теста. Ние закупихме 4.7 млн. теста. Три пъти отгоре, как може да се ощетили. Димитър Петров (бел.ред. бивш заместник на служебния министър Стойчо Кацаров) не е инициатор, той сред изпълнителите. Инициаторите са зад кулисите. Има няколко интереса сериозни, които бяха засегнати по времето, когато бях министър. Свързани са с бившето правителство, свързани са с управлението на три големи болници – „Лозенец“, „Александровска“ и „Пирогов“. Свързани са и с непостроената детска болница“, каза още Кацаров.

„Аз не съм отишъл в министерството на здравеопазването, за да спестяваме нещо. „Александровска“ имаше 70 млн. лева дългове, беше изоставена от бившия директор – сегашен депутат (бел.ред. Костадин Ангелов от ГЕРБ). Някои смятат, че това е начин да се източват пари от болницата. Създадена и фондация от физически лица, всички дарения за „Александровска“ са били през частната фондация. После тази фондация напуска, не можем и да проверим какви са били даренията, как са разпределени“, коментира още той.

„Проблемът не е тестовете. Не са поводът, но не са причината. Аз засегнах интереси на различни политически и икономически кръгове, свързани с предишните управляващи. Има един кръг от хора, които са свикнали в продължение на 20 години да стопанисват държавното имущество на болница „Лозенец“ и да го използват като свое“, каза бившият служебен здравен министър.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар