Д-р Ладев от Ню Йорк: Налага се да решаваме кой да живее и кой – да умре

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Няма достатъчно апарати за изкуствено дишане.Трябва да взимаме решения кои хора да оживяват и кои – не. Има недостиг и на маски, предпазни очила, защитни престилки и т.н. В резултат много лекари и медицински сестри се разболяват. Има и жертви.

Това каза от Ню Йорк  българският лекар д-р Александър Ладев, който работи в спешно отделение в града работи. По думите му, в неговата болница положението тепърва започва да се влошава, медикът е категоричен, че цялостното положение е изключително тежко.

 

„Има хора на 20-30 години, които умират в Ню Йорк ежедневно. Не съм очаквал до такава степен да се разпространи и толкова млади хора, които иначе са здрави, да умират (…) Възпалителният процес, който вирусът предизвиква, е много опасен и разрушава белите дробове – независимо от възрастта на пациента“, коментира още той.

 

Епицентър на заразата вече са Съединените щати с над 164 хиляди заразени. Жертвите са над 3000. Кривата на пандемията лети стремглаво нагоре. Ню Йорк продължава да е център на заразата, там са близо половината от починалите.

 

Според отговарящата за битката с коронавируса д-р Дебора Бриск, ако американците правят всичко, което изискват властите от тях – висока хигиена, социална дистанция и т.н., жертвите ще са между 100 000 и 200 000. Без мерки скокът би бил десетократен – 2-2,2 млн. души могат да умрат от COVID-19.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар