Д-р Миндов бие аларма: Не се отчита реалният брой новозаразени с COVID-19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Случаите на COVID-19, които се отчитат в националната система са далеч под реалния брой новозаболели, тъй като са празници, хората се тестват сами вкъщи и някои от тях дори не се изолират. Това коментира пред БТВ  председателят на сдружението на общопрактикуващите лекари в столицата д-р Георги Миндов.

Д-р Миндов коментира ощ, че при ва новия вариант Омикрон“ по-голямата тежест ще падне върху извънболничната помощ и личните лекари. Според него новият вариант е около 10 пъти по-заразен, но с много по-малко усложнения. „Основният натиск и тежест ще понесе извънболничната помощ. Трябва да сме готови, да имаме подкрепа и от администрацията, защото в момента работим на автопилот“, каза още д-р Миндов. Той коментира още, че COVID зоните не работят и хората могат да се тестват единствено в спешните портали към болниците и големите лаборатории.

Д-р Миндов коменитра и опашките за ваксинация срещу коронавирус в празничните дни. Според него причината за тях е, че  личните лекари не работят. „Има голям интерес сред хората към ваксините, но за третата доза. Има, обаче, много желаещи, които чакат да им дойде момента да си поставят третата доза“, каза Миндов. Според него изискванията за изминаване на 6 месеца от поставянето на втора игла трябва да бъдат променени и този срок да се съкрати.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар