Д-р Ненков: Хората вярват на врачки, на интернет, че ще ги чипират, а не слушат лекарите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Анестезиологът д-р Мирослав Ненков коментира пред NOVA нарастващата пандемия от COVID-19 у нас, нововъдените мерки около зеления сертификат и недоумението му защо хората вярват на абсурдни неща, а не се доверяват на лекарите. По думите му е добре да се въведе задължителна ваксинация. 

„Идеален е вариантът със служебно правителство да се въведе задължителна ваксинация в страната“, посочи той и допълни: „Тези, които са против мерките, зеления сертификат и ваксинацията, не дават никакво предложение за справяне с пандемията. Всички се сърдят, протестират, но не дават решение от своя страна. Аз бих дал решение – задължителна ваксинация. Доказа се, че ваксината е сигурна и няма странични ефекти. Тя е имуногенна”. 

Лекарят отново напомни, че ваксината няма да ни предпази да не се заразим с COVID-19, а ще ни помогне, ако това се случи, да преминем през вируса по-леко.

И допълни, че недоумява защо хората все още вярват, че ще ги чипират.

„Постоянно се чуват глупости, свързани с ваксините. Лошото е, че обществото вярва в това, че ще бъде чипирано. Хората са склонни да ходят на врачки, да се лекуват по интернет, но не и да слушат лекарите”, допълни Ненков.

Според него, ръководителите на държавата допринасят за недоверието към медицината.

„Опитвам се да бъда максимално честен, когато говоря за това какво представлява вирусът и какъв е смисълът от ваксината. Целта не е да ги убеждавам да се имунизират. В крайна сметка всеки ще прецени сам”, обясни лекарят.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар