Д-р Първанова: Ще пишат болните от грип с К19

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Отново ще слушаме как не стигат чувалите и не могат да бъдат предоставени”, заяви пред Евроком бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, която коментира връщането на брифингите на Националния оперативен щаб (НОЩ) от тази седмица. „Това е инструмент за паника и всяване на страх“, категорична е тя.

„Връщаме се към онзи момент, когато имаше дълги монолози, журналистите бяха убеждавани колко е страшен вирусът и как хората са недисциплинирани”, добави д-р Първанова.
Според нея големият проблем ще бъде, когато се сблъскаме със сезония грип.
„Всички ще бъдат написани, че са болни от коронавирус. Ще правим PCR тестове, те ще излизат положителни. Голямата грешка е, че PCR тестът бива обявяван за този с най-голяма тежест, за да покаже дали един човек е заразен, или не“, допълни тя.
Д-р Първанова отбеляза също, че липсва и реален анализ на обстановката с развитието на коронавирусната инфекция, направен от НОЩ.
„Това е тяхно задължение и то не е задължение само заради статута. То е задължение, което им вменява законът, за да могат да въведат извънредно положение, както и извънредна епидемична обстановка“, посочи тя.
„Днешният ден бива обявяван като рязко покачване на броя на позитивните PCR тестове, само че това „рязко“ е в рамките на параметрите от последните 6 месеца – движи се между 3 и 7/8%“, подчерта бившият евродепутат.
“Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 млрд. евро”, заяви още през юни д-р Първанова. „По 510 000 лв. на ден се харчат, за да се докара бройката на случаите с К-19, защото ако не се покаже проблем, няма да има безвъзмездни пари от ЕК”, констатира тогава тя.
Сега по думите й става ясно, че д-р Първанова е и със скептично мнение за предприетите мерки в училищата. Припомняме, че новите правила за децата предвиждат задължително да носят маски в общите части, а в класните стаи – не, което поставя под съмнения смисъла от цялата наредба. Министърът Красимир Вълчев обяви, че „има разписани правила”, но реално самите родители и преподаватели такъв текст не са видели, а глобите достигат до 2000 лв.
По-рано д-р Първанова вече многократно заяви, че кризата покрай К19 не е здравна, а на първо място е политическа и пророкува, че след това ще се превърне в икономическа и тежка финансова.
„Медии и политици фанатично ни убеждават в надигаща се втора вълна от К-19. За целта се насажда паника, като се представят общ брой случаи на съмнително положителни PCR тестове, а не на действително болни хора”, написа във Фейсбук бившият евродепутат преди дни. Тя подчерта: “Колкото повече PCR тестове се правят на напълно здрави хора, толкова повече новооткрити се обявяват, но не се отчита фактът, че този анализ открива частици (секвенции) от вирус, които не са жизнеспособни и не могат да заразяват”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар