Лекар

Д-р Теодор Стефанов, лекар от ОАЕ: Тотален локдаун в България може да спаси човешки животи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Къса ми се сърцето – хаос, тотална липса на доверие в управляващите и ниско ниво на образование, обобщава ситуацията у нас той

“Медиите в ОАЕ не допускат всякакви хора да изказват всякакви мнения за Covid-19, които внасят объркване. Това, което се изнася като официална информация, са единствено научнообоснованите данни“. Това каза пред БНР д-р Теодор Стефанов, анестезиолог в болница в Абу Даби. Той подчерта, че в момента в Обединените арабски емирства Covid-19 почти няма, нивото на ваксинация е над 90% от населението:

„В последните 10 дни са под 100 заразени на ден, а смъртните случаи през последните много месеци са единични. Общо починалите от Covid в ОАЕ са около 2000 човека“.

Д-р Стефанов подчерта, че първата стратегия, предприета от ОАЕ, е била за ежедневно масово тестване с PCR – около 200 до 300 хиляди теста:

„За лекарите в болниците има задължителен, безплатен тест на всеки две седмици. За учениците от тази година се въведе – за малките ученици задължителен тест всеки месец, за големите, ако не са ваксинирани – веднъж седмично задължителен PCR тест“.

Зеленият сертификат от септември в ОАЕ е зелен само за ваксинирани:

„Колкото и да се тестваш, не получаваш зелен сертификат и се отказва достъп до обществени места на хора, които не са ваксинирани. Маските са задължителни на всички обществени места, до съвсем скоро това важеше включително и на открито. Тази мярка в началото беше изключително добра – всички и навсякъде да са с маски, но и глобата беше драстична – в равностойност около 5 хил. лева, никой не си и помисляше да ходи без маска“.

В ОАЕ няма протести срещу мерките, защото те са за здравето и безопасността на хората, подчерта още д-р Теодор Стефанов и добави, че там има изключително високо ниво на доверие към управниците.

„Къса ми се сърцето за България“, сподели медикът и определи ситуацията, която вижда у нас, като хаос, тотална липса на доверие в управляващите и ниско ниво на образование на хората и ниското му качество:

„Това, че беше пренебрегвано образованието на децата през последните десетилетия, си дава своите горчиви плодове. Управляващите са ходили в същите училища. Управлението е в предизборна кампания повече от година. Може би единствените адекватни мерки в България бяха взети в началото на кризата, когато беше наложен локдаун“.

Всички мерки са закъснели, но един тотален локдаун може да спаси човешки животи, категоричен беше д-р Теодор Стефанов

Снимка: Личен архив

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар