Д-р Цветеслава Гълъбова: Убиецът на 7-годишното дете е психопат

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

.„Този човек има психологични проблеми, защото е психопат“. Това каза в интервю за предаването „Събуди се“ по Нова телевизия директорът на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова.

По думите й, такива хора не се съобразяват с писаните и неписаните норми, те не са емоционално интелигентни.

„В случая имаме един примат, който живее на нагони и инстинкти. Той не е научен да се образова, не е научен на труд, т.е. той е изпуснат още от самото начало, защото на 21 години вече разполага със стабилен стаж като криминално проявен“, е мнението на психиатъра. Тя със сигурност заяви, че убиецът много добре разбира какво е направил, но той не е способен да съжалява за стореното и именно в това е проблемът.

„Такива хора като него са емоционално много студени, тъй като не са в състояние да изпитват съжаление, съчувствие или състрадание“, каза д-р Гълъбова. Според нея е възможно хора с такъв профил да се променят, но това би отнело доста време.

,,Тези хора могат да се променят, но трябва да го желаят, защото тези промени не настъпват с медикаменти.

Трябва дълга работа с психолози“, каза още д-р Цветеслава Гълъбова и допълни, че не само институциите, а всички, общество и родители, трябва да бъдат отговорни за справянето с проблема на такива хора, защото, по думите й, само човек не може да се справи.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар