Евакуация в карловско село заради скъсана дига, река Богдан излезе от коритото си (видео)

Евакуация в карловско село заради скъсана дига, река Богдан излезе от коритото си (видео)

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Местната река в карловското село Богдан е излязла от коритото си, след като цяла нощ проливни дъждове отново заливат Подбалкана, предаде БНТ.

Причината за преливането е скъсана дига на река Стряма. Цялото село Богдан е във вода. Към момента се евакуират 7 души. Няма пострадали.Наводнен е и главният път в карловското село Розино, който е част от Подбалканския път – София-Бургас.


От Областната пожарна служба изпратиха екипи от Карлово и Пловдив на помощ в бедстващите населени места.

В края на август в Карлово беше в сила частично бедствено положение заради голямо наводнение, отново причинено от проливните дъждове. 

Количеството дъжд превиши в пъти месечните валежи и е невъзможно да бъде поето от коритото на Стара река, от деретата и дъждоприемните шахти, обясниха от общинския кризисен щаб.

Засегнати бяха над 40 къщи, магазини, офиси и Професионалната гимназия по железопътен транспорт „Христо Смирненски“.

На помощ във възстановяването на града се включиха и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и доброволци. Само от единия мост на Старата река бяха извозени днес 60 камиона пясък, наноси и боклуци.

Приземният етаж на болницата в Карлово, където се намира отделението по хемодиализа, също беше наводнен, но след намесата на пожарния екип положението е овладяно.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар