Евакуираха град в Източна Германия заради бомба от войната

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Над 54 000 души от южния германски град Аугсбург трябваше да напуснат днес домовете си, докато властите обезвреждат огромна 1,8-тонна невзривена въздушна бомба от Втората световна война. Това съобщава “Асошиейтед прес”.

Средновековната катедрала и сградата на общината се намират в района, който е отцепен.

Вчера полицията обяви, че никой няма да бъде допускан в околните улици от 8.00 часа тази сутрин. Всички трябва да са излезли до 10.00 часа.

Полицията уточни, че е невъзможно точно да се каже колко време ще отнеме обезвреждането на бомбата. Училища ще бъдат отворени за настаняване на хора, които не могат да останат при роднини или приятели.

Служителите на реда обясниха, че хората могат да вземат със себе си домашните си любимци в приютите. Тази сутрин градският транспорт ще бъде безплатен.

Откриването на бомби от Втората световна война не е нещо необичайно в Германия. Тази евакуация обаче е най-масовата. През 2011 г. заради бомба от войната временно бяха евакуирани 45 000 души в Кобленц.

Големи части от Аугсбург са били разрушени на 25-26 февруари 1944 г., когато градът е атакуван от стотици британски и американски бомбардировачи.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар