Евгения Живкова: Най-вероятно преходът след 1989 г. е бил режисиран – Мода – Лайфстайл

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българският пазар е прекалено малък за модната индустрия.

Това каза пред БНР Евгения Живкова, дизайнер и създател на Модна къща “Жени стил”, гост в бизнес рубриката на предаването “РадиоТочка”.

“Много е трудно да се развива тук подобен бизнес, защото са малко потребителите, отделно китайските, въобще азиатските и турските стоки, които заливат нашия пазар на много по-ниски цени. Цената за труд за ушиване на една дреха в България е доста по-висока, а производителността ни е супер ниска“, обясни тя.

Политическата ситуация оказва влияние и в сферата на модната индустрия, подчерта Живкова и добави:

“Ние също сме зависими от стабилността в държавата. Всички проблеми се отразяват на бизнеса”.

Евгения Живкова заяви, че засега не е канена от “Левицата!” или БСП за предстоящите парламентарни избори, нито за евродепутат и предпочита отстрани да наблюдава политиката.

“Сигурно фамилията ми Живкова ми е помогнала, когато станах депутат от “Коалиция за България” през 2001 г., помогнало е предполагам и на коалицията”, коментира тя.

Според нея “възможността да общува с бившия държавен глава е допринесло и за развитието като политик на Бойко Борисов“, който е бивш охранител на Тодор Живков.

Най-вероятно преходът след 1989 г. е бил режисиран, смята Живкова и разказа:

“Дядо ми (Тодор Живков – б.р.), когато си подаде оставката, беше казал, че на него ще му бъдат запазени условията за нормален живот. Както и той е постъпвал с предшествениците си. Но всички знаем какво се случи – той беше арестуван на 18 януари 1990 г. А трябваше да остане още известно време и председател на Държавния съвет, но това не се случи, както знаем с пленумите, които протекоха през ноември 89-а”.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар