Евроатлантическо е: Мъж е коронясан за… кралица на абитуриентския бал в Мисури

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Гимназията “Оук Парк” в Канзас Сити, щата Мисури, коронова биологичен мъж за тазгодишната кралица на абитуриентския бал. “Коронясването” на Тристан Йънг беше обявено в официалния акаунт на училището в X (бивш Twitter) в събота, но секцията за коментари под публикацията беше затворена.

Твърди се, че инцидентът е вторият път, когато училището, което принадлежи към района на училищата в Северен Канзас Сити, присъжда титлата на транс-ученик от биологичен пол, въпреки че за наградата, която традиционно се присъжда само на жени, има множество претендентки от биологичен пол.

“Кралицата на абитуриентския бал” е почетна титла, използвана в американските гимназии, която обикновено се присъжда на млада ученичка, която – заедно с “краля на абитуриентския бал” – се избира от своите връстници или от комисия от преподаватели, за да “управлява” дейностите, свързани с абитуриентския бал – ежегоден мач по американски футбол между гимназията и най-близкия ѝ съпернически отбор. Често се смята, че титлите са основно състезание по популярност.

Един от родителите в района заяви пред Libs of TikTok, като помоли да остане анонимен, че е ужасен от решението на училището и от продължаващата му подкрепа за “дневния ред” на ЛГБТ.

“Училищата NKC твърдят, че са “шампиони за всички ученици”, но като приемат радикални политически изявления като това, те не само индоктринират децата, но и поставят определени групи ученици над други”, казват те и добавят, че наличието на две кралици на абитуриентските балове, които са биологични мъже, “е позор за общността на училищата NKC”.

Друг родител заяви пред изданието, че сърцето му се къса, когато вижда как тези момичета “биват подминавани, а един мъж краде това, което по право им принадлежи”.

 

 

Не знам как стигнахме дотук и как да го променим”, каза тя и добави, че е “с разбито сърце”, защото учениците са гласували титлата да бъде присъдена на Йънг.

Междувременно калифорнийските законодатели приеха закон по-рано този месец, който актуализира Семейния кодекс на щата, за да включи потвърждението на родителя за “половата идентичност или изразяването на пола” на детето му като част от здравето, безопасността и благосъстоянието на детето – стандарт, използван от семейните съдилища при вземането на решения за попечителство над деца и отнемането на деца от родители, които злоупотребяват с тях или ги пренебрегват.

Критиците на законопроекта твърдят, че той ще даде възможност на държавата да отнема деца, които са “преминали” без одобрението на родителите си.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар