Евродепутатите искат ЕС да бъде обявен за зона за свобода за ЛГБТ хората

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейският парламент дебатира днес предложение за резолюция ЕС да бъде обявен за зона за свобода за представителите на ЛГБТ общността. Идеята е като реакция на зоните без ЛГБТ идеология, обявени от стотина полски общини, предадоха световните агенции. Предложението за резолюцията, която няма да има обвързващ характер, ще се гласува утре от евродепутатите.

Европейската комисарка по равнопоставеността Хелена Дали изрази подкрепа за инициативата. Тя подчерта, че в няколко страни на ЕС представителите на ЛГБТ общността се сблъскват с нарастващи атаки от страната по политици, духовни лица и други обществени фигури. “ЕС трябва да бъде зона за свобода за всички, без изключение”, каза Дали.

Германската евродепутатка Тери Райнтке, съпредседателка на специална група в ЕП, посветена на въпросите на ЛГБТ общността, която внесе проекта за резолюцията, подчерта, че този документ е първи етап.

“Знаем, че нашите животи са все още в опасност, че нашите права са ограничени, нашата свобода е задушена на много места в ЕС”, подчерта тя и добави, че битката все още далеч не е спечелена.

Няколко евродепутати припомниха неотдавнашното убийство в Белгия на 40-годишен хомосексуалист, пребит до смърт в парк.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар