Евродепутатите ни в този мандат не свършиха абсолютно нищо

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В листите виждаме почти едни и същи лица и е факт, че нашите евродепутати в този мандат не свършиха абсолютно нищо.

Такава оценка даде на българското представителство в настоящия Европейски парламент бившият служебен премиер и кмет на столицата Стефан Софиянски пред БНТ.

 

По думите му част от приоритети, които е трябваше да бъдат изпълнени през настоящия мандат на Европейския парламент са премахването на шенгенския механизъм, влизането на България в еврозоната и предлагане на алтернатива на пакета “Макрон” от българските евродепутати.
Софиянски коментира  предложената от него нова конституция и представи приоритетите й. Според него най-големият проблем на сегашната конституция е липсата на баланс между властите. Това е един от аргументите му за приемане на нова конституция.

 

Според него президентът трябва да получи правото на законодателна инициатива

Софиянски смята, че управлението в България последните години е “комунистическо” и че трябва да се смени манталитета и да се разбере, че обществото дава на правителството, а министерски съвет са просто служители.

 

“Днес България е в НАТО и Европейския съюз – по-съвременни, по-демократични образования. Това означава, че ние трябва да осъвременим нашата конституция така, че да заемем едно достойно място в Европейския съюз”, каза още Софиянски.

 

Областните управители той определи като “длъжност без функции”, а според предложението му те трябва да бъдат избирани директно.  “28-те области са прекалено много за една малка държава. България трябва да има 7 области”, допълни той.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар