Евродепутатът Емил Радев: Великобритания дискриминира българите – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

За дискриминационни “капани” на работниците от България във Великобритания предупреди евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев в коментар по повод споразумението за търговия и сътрудничество с Великобритания, на което тази седмица Европейският парламент трябва да даде своето съгласие. За това съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

В рамките на пленарната сесия ще бъде обсъден резултатът от преговорите между ЕС и Обединеното кралство. Предстои и приемането на резолюция, която ще бъде гласувана късно тази вечер.

Българският евродепутат е сред вносителите на промяна в текста на резолюцията, с която се призовава за осъждане на дискриминационното отношение към гражданите на България, Естония, Литва, Румъния и Словения.

Причината е, че за тях не се предвижда същият режим за таксуване на работните визи за Великобритания, какъвто ще ползват гражданите на останалите 22 държави-членки на ЕС.

Според Радев, един от ключовите въпроси в споразумението е мобилността.

По думите му, Лондон ще прилага различни такси за издаване на работни визи, което ще се отрази основно върху сезонните и здравните работници. За гражданите на петте държави от Централна и Източна Европа, в това число и българите, е предвидено увеличение на цената, така че тя ще достигне до 244 британски лири.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар