Евродепутатът Иван Синчич: Хърватия не е демокрация, клептокрация, но България е много по-зле

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Управляващите в Хърватска действат по сходен начин като българските властимащи. Хърватия не е демокрация, клептокрация, но България е много по-зле“, заяви хърватският независим евродепутат Иван Синчич, който е в София, за да подкрепи обявеното от протестиращите „Велико народно въстание 5“.

В специално интервю за bTV Симчич заяви, родината му е малко по-добре икономически от нашата страна, но това е благодарение на натрупаното в миналото, а не резултат на политики в момента.

Тук съм да подкрепя българите, които са уморени от бедността и корупцията, заяви Синчич и призова да спират протестите у нас, а да продължат до победа.

Хърватският евродепутат предупреди, че българските управляващи трябва да знаят, че Европа наблюдава случващото се у нас и знае какво става.

Като пример за корупция в България, евродепутатът посочи отклоняването на средства от европейските фондове за частни домове на политици и техни приближени.

“Искам да ви кажа, че корупцията трябва да спре навсякъде”, каза Синич от трибуната, предаде БНР и допълни: “Вие не трябва да спирате” призова протестиращите той и каза, че “който издържи последен, ще победи”.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар