Евродепутатът Пол Танг: ЕП подкрепи правото на българския народ да протестира в защита на законността

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Евродепутатът от Нидерландия Пол Танг се обърна към хилядите събрали се, въпреки лошото време, на площада на ВНВ 5 с думите, че корупцията им пречи да живеят в свобода и с истината и да следват идеалите, които са споделяли със семействата си. Ако ни пречат – да се махат, призова той, предаде Дневник.

Танг, който е член на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, напомни, че преди дни Европейският парламент подкрепи правото на българския народ да протестира в защита на законността и правовата държава и добави, че евродепутатите на свой ред помагат за това еврофондовете да не отиват в джобовете на корумпираните политици и олигарсите.

Той отбеляза и ролята на някои медии, които “вместо да се вслушат в гласа на хората, следват властта и предпочитат версията на олигарсите и корумпираните.

Чрез видеовръзка взе думата румънският евродепутат Рамона Стругариу (групата “Обнови Европа” в ЕП), която се присъедини към настояванията на хората “политиците да се грижат за хората , а не за собствените си джобове”. “Най-силните във вашата държава сте вие и всеки един от вас решава нейното бъдеще”, каза тя. На Румъния и трябваха поне 2 г., за да променим нещо, и въпреки това успяхме, каза Стругариу, а думите й бяха посрещнати с бурни възгласи одобрение.

Тя призова българските граждани да гласуват непременно и да защитават свободните си медии, защото само така могат да имат истински демократична държава.

“Ако няма подходящи политически партии – създайте ги, ако няма лидери – изберете от хората на площада”, каза Стругариу и подчерта, че вярва в силата и честността на протестиращите.

Снимка: Георги Кожухаров, Дневник

 

 

 

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар