Европарламентът изиска досието на Бидонът Ал Йо, след публикация в “Шпигел” , че е агент на ДС

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Европейският парламент може и да се посрами с безумната си подкрепа за мутро-олигархичното правителство на България, но не може да се каже същото за европейските медии.

В обширна статия германският лидер “Шпигел” критикува и България, и Ангела Меркел, и ЕС, за случващото се в югоизтока на Европа.

“Европарламентът” едва събра 30-40 души, които да обсъждат протестите срещу мафията и корупцията в България. А лидерът на най-голямата група открито подкрепи човек, заснет с кюлчета злато и пачки евро от подкупи в нощното си шкафче” – пише медията.

После добавя:
“България е най-странният хибрид от Европейско членство и комунистическо наследство. В момента там управлява диктатор, който е бил шофьор на последния комунистически диктатор.

На поста му го крепят основно агенти на Държавна сигурност, които днес са се превърнали на най-големите анти-комунисти. Такива са политическият пропагандатор Антон Тодоров (Рудолф) и евродепутатът Александър Йорданов, с псевдоним “Троцки”.

Публикацията на “Шпигел” предизвика буря в Германия, но и в Брюксел. Заместник-председателят на Европарламента – Кристина Райконен, отговаряща за агентите на ДС от бивша Източна Европа, обяви, че официално ще изиска досието на Ал Йо.

“Недопустимо е политиката на ЕС към корупцията да се определя от силно зависими хора, служели на комунистическия режим”

Ал Йо засега не е коментирал публикацията. Той се считаше за защитен, защото вероятно досието му е било прочистено през 90-те. По-късно беше председател на парламента, с подкрепата на ДПС – пост, даван само на верни ченгета.

Но явно “Шпигел” са получили информация по свои канали.

Според слухове, не е изключено Манфред Вебер – шеф на ЕНП в Европарламента, да подаде оставка, след резила с подкрепата за диктатора в София.

4udoslav
06.10.2020

Източник: https://write.as/4udoslav/shpigel-v-b-lgariia-agenti-na-ds-krepiat-za-diktator-shof-or-t-na-todor-zhivkov

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар