Европа иска всичко в Русия, без руснаците

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Предложих още преди години единно икономическо пространство от Атлантика до Владивосток, без визи, без ограничения, и дори – с обща валута.

Но получих… отказ. Кажете ми това не е ли глупост, някой мисли ли в този съюз изобщо?

Така руският президент Владимир Путин коментира въпроса с глобалната икономическа позиция на Русия по време на предизборна среща със студенти-икономисти.

“Европа е водила три тежки войни с Русия, за да заграби ресурсите ни. Това са походите на Наполеон, Първата и Втората световна войни. Всичко това е, защото им трябвало “жизнено пространство” и гледаха алчно към нас.

Сега могат да получат всичко това, като инвестират, като помогнат и ние да се развием, да достигнем техния стандарт. Политиката на отворени граници би ни дала това, което те имат, а те биха получили достъп до ресурси и ако искат – и да се заселят в празен Сибир.

Но вместо това решиха, че границата на ЕС е до Лвов. Дори Украйна не е в ЕС, не я искат, не я планират, само я залъгват, за да не дойде при нас. Е, кажете ми каква е логиката на това?

Готов си да водиш войни за нещо, а като можеш да го получиш чрез сделка по мирен път, не искаш. Да не би всъщност всичко, което искат, да е без сделка, и да го искат безвъзмездно, и някак така ако може, руският народ да го няма…” – попита реторично Путин, и бе аплодиран от студентите.

Запитан счита ли, че в бъдеще тази идея може да се възроди, той посочи, че изкуствено създаденият конфликт в Украйна пречи, но може да бъде преодолян. По-трудно обаче ще се преодолее западният егоизъм, който иска само ресурсите, но без руснаците.

“Те изглежда не искат да се грижат за 140 милиона руснаци. Искат само това, което е под краката на руснаците. Но по този начин няма да получат нищо, защото руснаците ще сме тук и след 10 хиляди години.

Илюзията, че някак ще заграбят всичко, и ние ще изчезнем, най-много да ги доведе до четвърти обречен поход, който ще приключи по същия начин. Затова казвам, че в Запада никой за нищо не мисли.

Те не са в част с историята, с реалностите, със съвременните правила. Мислят средновековно и затова градят една феодална империя, наречена ЕС, от която отделните покорени народи все повече искат да се откъснат.

ЕС ще приключи като Свещената римска империя, империята на Наполеон и империята на Хитлер. Допускат се едни и същи грешки. Надявам се мисълта и здравият разум да започнат да проникват там…” – завърши Путин.

Припомняме, че ЕС постепенно залязва като икономически лидер, изместван от Китай и САЩ. Основна причина за това е егоизмът вътре в самия съюз, както и дефицитът на ресурси.

Партньорство с Руси изглежда единствена разумна опция, но вместо това ЕС измисли санкции и води груба русофобска политика. Това го отдалечава от собственото му възраждане.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар