Европа не само ни чу, но и ни видя. Основният фокус на резолюцията е прокуратурата

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Европа не само ни чу, но и ни видя. С тази резолюция Европа ни каза, че не харесва това което вижда. Защото години наред ние българите даваме обещания, че правовата държава ще започне да функционира, а тя все така не функционира.

Това каза Стефан Тафров от “Да, България” пред БНТ по повод приемането на резолюцията за страна ни в Европейския парламент.

 

“Най-сетне Европа чу какво казват българските граждани. Над 2/3 от хората подкрепят протестите. Това, което се случи, е подкрепа за българските граждани”, допълни Тафров.

 

По думите му реториката на ГЕРБ напомня на комунистическата пропаганда през 80-те години.

“По този начин доказва, че тя е едно от разклоненията на бившата комунистическа партия. И това, разбира се, заблуждава само най-твърдия електорат на ГЕРБ. Огромното мнозинство от хората разбират, че Европа подкрепя техните въжделения за истинска законност.” коментира още Тафров.

 

То бе категоричен, че Резолюцията на ЕП не призовава за ратифициране на Истанбулската конвенция, а в нея се изразява съжаление, че не е ратифицирана. “Основният фокус на тази резолюция е прокуратурата, а проблемът е, че главният прокурор не може да бъде контролиран от никого и не е подвластен на нито една от властите, не подлежи на наказателна отговорност.”, каза още Тафров.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар