Европа отново ще опита да наложи единен стандарт за зарядното на смартфона

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия ще предложи през септември ново законодателство, което да предвижда всички смартфони да използват един и същи стандарт за зарядните си, съобщава Reuters, позовавайки се на свой източник. Този опит ще бъде пореден и по всяка вероятност ще предизвика нов отпор от страна на Apple. 

Проведено през 2018 г. проучване в Европейския съюз е показало, че половината от продаваните мобилни телефони са с USB micro-B конектор, 29% са били с все по-популярния днес USB C и 21% с Lightning порт. 

Според информацията в момента Европейската комисия разписва новия закон и той ще бъде обявен през септември. 

Най-засегната от промените ще бъде Apple, която използва Lightning зарядно за своите смартфони, докато производителите на Android устройства са се обединили около USB C стандарта.  

До подобна идея се стига и преди, но при последния опит от 2018-а Apple предупреди ЕС, че единното зарядно ще навреди на иновациите и ще създаде планини от електронен боклук, тъй като потребителите ще бъдат принудени да преминат към нови зарядни, припомня Reuters. Това е странно, имайки предвид, че самата Apple вече е променяла своя стандарт на зарядните, а освен това в последните години преминава към USB C за почти всички свои устройства, но не и смартфоните.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар