Европа помага на Хитрино с 20 милиона

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейската комисия реши да подпомогне страната ни за справяне с щетите след взрива в Хитрино. За целта ще бъдат отпуснати близо 20 милиона лева, съобщи министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева.

Тази сума ще бъда осигурена благодарение на работата на създадена работна група по инициатива на еврокомисаряКристалина Георгиева. Средствата ще бъдат осигурени по програмата за развитието на селските райони.

Пострадалата община вече има готовност с проекти за изграждане на ВиК, улична и пътна мрежа. До края на тази седмица се очаква да бъде подписана заповедта за изпълнението им. Стойността на проектите е общо 8 милиона лева.

Очаква се скоро да бъдат изготвени проекти и за ремонт на пострадалите общински сгради. След като това стане, местните власти ще получат останалите близо 12 милиона лева, с които да могат да реализират възстановяването.

“Това, което можем да направим веднага – го правим, получихме и подкрепата на ЕК. Това показва, че имат значение всички представители на държавата на различни нива. Надявам се бързо, с всички усилия, да се справим с последиците от това нещастие”, заяви Танева.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар