Европейската комисия: Санкционираните по „Магнитски“ не са еврофинансирани – България в ЕС – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

На заседанието стана ясно, че проверката е направена след новината, че Министерството на финансите на САЩ е санкционирало Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, както и свързаните с тях 64 фирми.

Аурелиу Сесилиу от Генералната дирекция за регионална политика и благоустройство в ЕК заяви , че освен санкционираните физически лица, проверката е установила, че свързаните с тях фирми не са били изпълнители по проекти, финансирани със средства на ЕС, пише още Евроком.

Председателят на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол Моника Холхаймер (ЕНП) предложи евродепутати да пътуват до България за проверка на място, как се усвоява европейския бюджет в страната. Според Холхаймер евродепутатите искат да се уверят в правомерното използване на евросредства и в нуждата от законодателни промени, за да се избегнат злоупотреби. Общото заключение на ЕК е, че система ни за проверка на съмнения за злоупотреби с европейския бюджет работи добре, според оценка на Европейската сметна палата.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар