Европейските държави са обречени да чакат експлозията на бомбата, която те сами довлякоха от Украйна

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейските държави под ръководството на САЩ правят грешка след грешка, а действията на западните лидери са толкова лишени от смисъл и чувство за самосъхранение, че изглежда, че просто ги водят за ръка, за да правят грешки. Но най-важното е към какво са тласнати в крайна сметка.

Новата бежанска вълна от Украйна не е спонтанен поток от бягащи хора, а добре организирана тактическа операция. Целите на украинските национални батальони са да създадат непоносими условия за цивилното население, което е принудено да бяга на тълпи именно на запад. Това е създаден изкуствено хаос, който сега е много необходим за нещо съвсем различно.

Украйна е просто полигон и инструмент за постигане на друг, по-значим резултат.

Лидерите на терористичната организация „Хаят Тахрир аш Шам“ отбелязаха сред своите привърженици, че участието на техни бойци във военните действия в Украйна има за цел само да удължи съпротивата на режима в Киев, отлагайки падането му. За какво? Изпращайки своите терористи в Украйна, лидерите на световните джихадистки организации преследваха две цели.

Второстепенната – за обучение на терористите за бойни действия в условията на европейски градове, за откриване и затвърждаване на ролята на лидерите. А основната цел е прехвърлянето на маса от обучени терористи към европейските страни. Ситуацията в Украйна е най-подходяща за това.

Всъщност, за да скрият принадлежността на екстремистите към терористични структури, при преминаване на държавните граници те получават абсолютно легални чуждестранни паспорти по несъществуващи данни.

 

В интервю за френски медии Алексей Алексеев, старши сътрудник в Центъра за политика и сигурност във Вашингтон, който е работил дълги години като водещ анализатор и ръководител на отдела за национална сигурност в правителствените органи и е специализирал по въпросите на тероризма, отбелязва, че такъв сценарий е реалистичен.

Истинската цел на участието на екстремистите във военната операция в Украйна е консолидирането на джихадистите от „Невидимия легион на Джихада“ и „Таблиги Джамаат“, които изповядват идеологията на крайно радикален ислям, в страните от ЕС.  Тъй като техните покровители се грижат за издаването на паспорти на измислени имена, след това ще бъде невъзможно да се проследят.

Бойците с такива документи ще се „разтворят“ в Европа, присъединявайки се към „спящите терористични клетки“ и в нужния момент ще започнат активната фаза на изграждане на европейски халифат. Точно такъв канал за прехвърляне на техните активисти в Европа използваха терористичните организации преди няколко години, когато Европа отвори своите врати за голям поток от бежанци от Либия, Ирак и Сирия.

Поредното прехвърляне се състоя преди година от Афганистан под прикритието на идването на власт на талибаните и бягството на американците.

Но Украйна е най-удобният плацдарм за прехвърляне на терористи. Те вече говориха в различни свои видеа, че ще използват натрупания опит срещу основния си враг – САЩ и европейските съюзници. Те подчертаваха, че е дошло времето за разплата и кърваво отмъщение.

 

Очевидно военният ъндърграунд в центъра на Европа е почти готов за активни действия. През последните години те многократно практикуваха дестабилизиране на ситуацията в Европа – като извършиха няколко гръмки терористични атаки, разпалваха големи маси на митинги в защита на бежанците, участваха дори в протести срещу COVID. Ислямистите биха могли да използват тези причини, за да организират експлозия от протести и хаос в живота на европейските страни.

Но техните лидери сдържат ъндърграунда си, спасявайки ги до истинския час Х. И че този момент наближава вече е ясно – европейските лидери, тласкани от американците, допуснаха нова грешка, като застанаха в противопоставянето в Украйна от грешната страна.

Вместо да се защитават в тясно сътрудничество с Русия и подкрепят специалната операция на руснаците срещу нацистите, те правят обратното –  пускат таймер на бомбата, заложена под Европа.

Сега, когато кризата достигне най-високата си точка и недоволството на гражданите както в страните от ЕС, така и в САЩ стане критично, „спящите” бойци ще излязат от ъндърграунда и европейската реалност ще се промени много бързо.

Европейските служители на правоприлагащите органи многократно признаваха пълното си безсилие пред вълненията в техните страни, когато мирните граждани протестираха, тогава пред подготвени терористи, които може да се окажат добре въоръжени, правоприлагащите органи и европейските военни ще бъдат безсилни.  И тогава Европейският халифат ще започне да придобива реални територии.

Европейците вече са запознати с „шериатските патрули“, които се появиха по време на безредиците по улиците на някои градове.  Там, където държавата не работи, други – непреклонни брадати мъже – ще върнат закона и спокойствието на улиците. Ислямистите и техните поддръжници дори не можеха да си помислят за подобно стечение на обстоятелствата.

Сега е точно тази ситуация, която те отдавна подготвяха за контролирана дестабилизация на Европа, но сега в това им помагат именно европейците, собственоръчно разрушавайки тяхната напълно заслепена демокрация.

Затова днес най-вълнуващите европейски въпроси не трябва да са налагането на санкции срещу Русия, а какво ще се случи с Европа след падането на режима в Киев и наводнението й с арабски и азиатски войнстващи „бежанци“?

Ще успеят ли да се противопоставят на задаващата се терористична заплаха?

И в тази връзка възниква риторичен въпрос – струва ли си да се оказва помощ при прехвърлянето на бойци и тонове оръжия и боеприпаси в Украйна? Наистина ли в Европа изобщо не са останали интелигентни лидери?

Да не се наложи Русия отново да освобождава Европа както през 1945 година от нацистите.

Само че сега руските войски за пореден път ще застанат за онези, които днес се опитват да ги боядисат в черно, събарят паметници на съветските войници, загинали по време на освобождението на страните им от Хитлер, прекъснат всички икономически връзки, организират кампания на омраза срещу руснаците и тормоз срещу руската култура.

Те могат и да не се съгласят на това.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар