Европейските компании съкращават хиляди работни места – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Европейските компании съкращават хиляди работни места

Кофас България

Най-високата от десетилетия инфлация и последиците от войната в Украйна принудиха компаниите в цяла Европа през последните месеци да започнат да съкращават персонал или да замразят наемането на нови служители, предава БТА.Ройтерс обобщава по сектори информация за някои от компаниите, обявили съкращения от декември насам.


“Мишлен” (Michelin): производителят на гуми обяви през декември, че планира да съкрати до 1600 работни места във Франция. Това все пак е по-малко от първоначалния план, който предвиждаше отпадане на 2300 работни места под формата на доброволни съкращения, тъй като се стреми да запази производството.

“Стелантис” (Stellantis): Производителят на автомобили се споразумя със синдикатите в през февруари да съкрати до 2000 работници в италианските си предприятия чрез доброволни съкращения.

“Волво” (Volvo): Шведската група заяви през март, че ще преструктурира европейското си производство на автобуси, което ще доведе до съкращаване на 1600 работни места.

ПРОМИШЛЕНОСТ И МАШИНОСТРОЕНЕ

“Бритиш стийл” (British Steel): компанията, която е китайска собственост, съобщи на 22 февруари, че може да съкрати до 260 работни места, след като обяви планираното закриване на коксовите си пещи в Северна Англия.

“КОНЕ” (KONE): Финландският производител на асансьори обяви на 26 януари, че ще намали броя на служителите си с 1000, включително 150 във Финландия.

ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ, ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО И ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

“Диливъру” (Deliveroo): Британската компания за доставка на храна съобщи на 9 февруари, че ще съкрати около 9 процента от работната си сила, или 350 позиции.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар