Европейските серии по крикет Т10 започнаха в София – Още спорт – Други спортове

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Седем български отбора започнаха участие в Европейските серии по крикет Т10, които ще се състоят до 2 юни в Националната спортна академия “Васил Левски” в София. 

Академик СФ-МУ София, Юлис-Тракийски университет, БСКС-МУ Пловдив, Барберианс, ВТУ-МУ Плевен, Индо-Български клуб, София-Спартанс и турският Истанбул СС ще премерят играят по системата всеки срещу всеки, а крайният първенец ще получи право да участва в Европейската шампионска лига по крикет. След континенталните клубни серии на 3 и 4 юни отново в НСА ще се проведат и Европейските крикет серии Т10 за националните отбори, като България ще има за съперници Гърция и Турция, а най-добрият от трите тима да участва на Европейското първенство за мъже в Малага (Испания) през септември.


“Много сме доволни от организацията на турнира. Президентът на вашата федерация Андрей Лилов, професор Николай Колев и Пракаш Мишра са големи професионалисти и легенди в крикета със своята работа през годините. Ние, като Европейска федерация, разчитаме на България и подкрепяме усилията ви в популяризирането на играта и развитието на нашия спорт по тези земи. Призовавам и феновете на крикета да дойдат и да гледат на живо мачовете, които са много интересни и оспорвани”, коментира Даниел Уестън от Европейската федерация, който е в София специално, за да наблюдава сериите.
 
Мачовете започват всеки ден от 8:30 часа и продължават до 18:00 часа в НСА. Входът за публика е свободен. 

“За четвърта поредна година сме домакини на такова ниво. За нас е чест и привилегия да организираме Европейските крикет серии. Благодарение на прякото  онлайн излъчване на всички срещи по света, хората могат да видят нивото на играта у нас и това е допълнителен стимул за състезателите. Имаме доста посещения от различни държави, които ежедневно следят събитията на терена в НСА. Благодаря ни всички, които ни помогнаха в това начинание и пожелавам успех на тимовете”, каза проф. Николай Колев, изпълнителен директор на БФКрикет.

Крикет Т10 е съкратен вариант на играта с един ининг и максимум по 10 оувъра (60 топки) на отбор, а продължителността на една среща е около 90 минути.

Автор: Димитър Вельов/БТА

Източник/ци: gong.bg, dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар