Европейският астронавт Матиас Маурер изпробва новия скафандър на „Спейс Екс“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Астронавтът на Европейската космическа агенция (ЕКА), германецът Матиас Маурер изпробва новия скафандър, изработен от американската компания „Спейс Екс“ за полета на членовете на екипажа на „Дракон-3“, който се отправя в края на месеца на шестмесечна мисия на борда на Международната космическа станция (МКС), съобщиха от пресслужбата на ЕКА.

Маурер ще поеме към МКС заедно с астронавтите на НАСА Кeйла Барън, Томас Машбърн и Раджа Чари.

Скафандрите са направени по мярка за всеки от астронавтите. Шлемът е изработен на триизмерен принтер, а ръкавиците дават възможност да се използват на сензорните екрани на борда. Основната цел на скафандрите е да предпазят астронавтите при евентуално разхерметизиране, но те помагат и за регулиране на телесната температура, улесняват слуха и предпазват от изгаряне.

В капсулата „Дракон“ астронавтите ще свържат скафандрите към захранването и комуникациите на борда чрез седалките си, като също така ще могат да охлаждат скафандрите. Специалните костюми ще се носят само на борда, не и при космическите разходки.

Екипажът на „Дракон“ ще се отправи към МКС от космическия център Кенеди в щата Флорида на 30 октомври, съобщиха от НАСА и „Спейс Екс“ в петък. Преди това изстрелването бе планирано за 31 октомври.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар