Евтаназията на Странджа продължава: ограничават масовите събирания на хора, командироват още 2000 полицаи

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ще продължи евтаназията на животни в Ямболско и за това след последните ескалации на напрежение от щаба на МВР министъра в който е и министъра на земеделието са решили над 2000 полицаи да бъдат командировани в Ямболско.

Първата заповед на щаба беше да се ограничат масовите събирания на хора в региона, втората е да бъдат командировани полицаи и жандармеристи?!

Припомняме, че само преди един месец, малко преди да започне разчистването на региона около границата с Турция от МВР министъра научихме, че 800 полицаи от цялата страна са командировани в Бургаска област.

Според информацията, с която разполагаме, плана с чумата е задействан точно една седмица след изказването на министъра на МВР и именно за това тези полицаи и жандармеристи са били командировани там като превантивна мярка срещу граждански неподчинения.

В случая с командироването на нови 2000 полицаи и забраната за събиране на хора масово в регион Ямбол, означава само едно – разчистването на териториите за бежански центрове и заличаването на всичко българско там.

Естествено зад всичко това седи решението на Бойко Борисов да угоди на Ангела Меркел и да вземе в България 150 000 мигранти от Германия и Франция срешу 3 милиарда евро, нещо което вече се коментира от медиите в Германия и Франция, но не и от “журналистите” от телевизионните медии в България, коментират медии у нас.

Умъртвяването на животните заради риска от чума била единствената възможна мярка при създалата се ситуация според БАБХ.

Според шефа на агенцията Дамян Илиев обаче липсата на комуникация със стопаните е нарочно търсен ефект, за да се предотврати укриване на добитък.

До момента около 4 000 са унищожените животни в шестте огнища.

Заради усложнената обстановка в Шарково – живи вериги и блокирани пътища, все още не са евтаназирани 400 животни.

Български животновъди даряват животни на хора от засегнатите от чума райони, в понеделник стартира и изплащане на обезщетения в две от населените места, като обезщетенията са напълно адекватни, коментира пред НоваТВ министърът на земеделието Румен Порожанов.

Той обясни, че е в правителството за да работи, оставките не са тема, но ако премиерът поиска, ще си я подаде. Относно обезщетенията, министърът допълни, че цените са прекалкулирани, защото първоначалните са направени при по-ниска статистическа база.

Източник: https://bulbg.blogspot.com/2018/07/2000.html и Нюз БГ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар