Евтиния: “Ел Би” смъква сиренето на 12,90 и кашкавала – на 15,90

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Ел Би Булгарикум въвежда още по-ниски цени от днес. Това е второ намаление за годината, след като на 20 февруари те бяха свалени с 30%, каза днес пред БНТ изпълнителният директор на дружеството Владимир Русев.

От днес килограм сирене е с цена 12.90 лв/кг, а на кашкавала 15.90 лв/кг, “Акцентът е върху малките разфасовки, защото те се потребяват най-много от хората с ниски доходи”, подчерта назначенията преди по-малко от месец директор.

Новият директор на дружеството уточни, че намалението през февруари не е било пазарно оправдано. Това е поредно нарушения, което новото ръководство приписва на старото. Сега цените можело да се свалят, защото били договорени по-добри условия за доставка на суровините.

През февруари бившият шеф на “Ел Би Булгарикум” Николай Маринов беше освободен като изпълнителен директор на дружеството. Основното обвинение, дошло от министъра на икономиката Никола Стоянов, е, че е сключил неизгоден за държавното дружество договор с посредник за покупката на мляко. Имаше и обвинения за купени нови коли на твърде високи цени.

Маринов отвърна, че Стоянов е лобирал за фирма, от която да бъде зареждано мляко. На 10 март министерството на икономиката изпрати в прокуратурата документите, събрани срещу бившето ръководство на “Ел Би Булгарикум”.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар