Егейско и Средиземно море излязоха от бреговете си и наводниха Измир и Анталия след мощна буря

Егейско и Средиземно море излязоха от бреговете си и наводниха Измир и Анталия след мощна буря

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В Турция Егейско и Средиземно море излязоха от бреговете си, в резултат на което бяха наводнени големи градове като Измир и Анталия, съобщава Anadolu.

Според вестник Huttiyet Генералната дирекция по метеорология и Дирекцията за управление на извънредни ситуации (AFAD) на Турция са издали предупреждения за извънредни ситуации за 64 от 81 провинции на страната: предпоследното, оранжево ниво на тревога е обявено в 44 провинции, жълто в други 20 Milliyet пише, че предишния ден е издадено предупреждение за 76 провинции .

В Измир, в кварталите Каршияка и Конак, крайбрежието, градините, пътищата, офисите, жилищните сгради и магазините бяха наводнени в резултат на излизането на морето от бреговете си след проливен дъжд и силни ветрове, съобщава Anadolu.

Предния ден, 25 ноември, в града валя цял ден, пише агенцията. В резултат на това морското равнище се е повишило с 1 м. (по-скоро, заради силните ветрове, морето е заляло градовете бел.ред.), казаха градските власти. Според кмета на Измир Тунч Сойер в момента 1,2 хиляди служители на комуналните услуги работят за отстраняване на последствията от наводнението, а около 250 превозни средства изпомпват вода в града.

В Анталия, където е обявен оранжев метеорологичен код за опасност, продължава да вали от 25 ноември, съобщава Anadolu. Заради силните ветрове по морето в околностите на града се образуваха високи вълни и улиците бяха наводнени, което затрудни движението. Там също имаше градушка предния ден.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар