Единна народна партия: Борисов незабавно да освободи Вежди Рашидов

България, Главните новини, Политика, протест, Скандално
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

4797874Единна народна партия настоява министър-председателят Бойко Борисов незабавно да освободи от поста му министъра на културата Вежди Рашидов. Обръщаме се към премиера поради доказания факт, че министър Рашидов няма доблестта в подобни случаи сам да си подаде оставката. Манталитетът му на управник се разминава с правилата на демокрацията както в случаите на хулиганско неуважение към редовите полицаи, така и на цинично презрение към певци и други дейци на културата, а днес вече и оказвайки директен натиск срещу журналиста Георги Ангелов.

Медиите са коректив на властта, а не обслужващ персонал на управляващите и това би трябвало добре да се знае от човек, който получава заплатата си от нашите данъци. Свободата на словото е неделима част от демокрацията, дори когато се използва за прослава на „Мултигруп” и жални вопли по изгубените средства в Корпоративна търговска банка. За съжаление това са най-сериозните публични прояви на министър Вежди Рашидов, на които той, разбира се, има право.

Европейските стандарти изискват незабавна реакция от министър-председателя, в противен случай за всички ще бъде ясно, че той толерира натиска срещу българските журналисти и споделя същите принципи на управление като министър Рашидов, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар