Единният регистър за ваксиниране започна работа – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Единният регистър за ваксиниране ще бъде отворен в 17 часа, но първият възможен час е на 11 март. Това стана ясно при представянето на платформата, изработена от “Информационно обслужване”. Здравният министър професор Костадин Ангелов, който присъства на представянето, съобщи, че по този начин много по-лесно ще се организира логистиката във ваксинационните центрове и няма да се допуска струпване на хора. До момента няма неоползотворена доза от доставените ваксини за разлика от останалите държави, каза още Ангелов.

Въвеждането на данните в регистъра става лесно, а от падащо меню можем да изберем ден и час за ваксиниране две седмици напред, обясни Ивайло Филипов от “Информационно обслужване”

Изисква се въвеждането на лични данни в четири лесни стъпки. Ако се наложи да променим часа за първа ваксинация, системата ще го позволи.

Ако имаме първа ваксина от “АстраЗенека” през зелен коридор, не можем да се регистрираме през системата за втора, защото трябва да бъдем повикани от ваксинационния център, обясни Костадин Ангелов. На въпрос на “Хоризонт” защо личните лекари са изключени от електронния регистър, здравният министър заяви:

“Консенсусът, който постигнахме, е от следващите пратки ваксини, личните лекари да получат по-големи количества. Спецификата на личните лекари е много различна по места.”

През регистъра ще е достъпен избор на ваксини, но само на тези, които имат одобрение за употреба от Европейската лекарствена агенция и е сигурно, че ще бъдат доставени навреме, каза още Ангелов.

 

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар