Сняг

Един ден сняг ни върна в Средновековието, като че ли цялата цивилизация изчезва

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Един ден сняг ни върна в Средновековието – хората стоят 5 дни без ток. Като че ли цялата цивилизация изчезва. Това каза за БНР националният омбудсман Диана Ковачева.

“България е държава, в която всяка зима вали сняг и не бива да ни изненадва толкова много – да останем в ситуация, в която да не може да се реагира с дни. Това не е проблем, който е възникнал в неделя”, заяви Ковачева, която е “засипана от жалби” и през цялата година получава сигнали за некачествено електроподаване. Тя обърна внимание върху “липсата на инвестиции, на адекватно поддържане на електропреносните мрежи и на сервитутните зони”.

“Проблемът не се дължи просто на падналия сняг. Хората трябва да бъдат обезщетени. Това е най-малкото, което може да се направи”, коментира Диана Ковачева в предаването “Преди всички”. Според нея е “очевидно, че това трябва да се случи” и не бива да се допусне ЕРП да се скрият зад общите си клаузи за непреодолима сила.

“Хората са вбесени и с право за липсата на реакция от страна на електроразпределителните дружества”, а институциите си прехвърлят топката”, подчерта Ковачева.

“Отдавна децата със СОП са моя кауза. Необходима е реформа. Проблемите на децата със СОП не се решават ефективно, не се установяват рано”, посочи националният омбудсман преди дискусия по темата, която организира днес.

“Крайно време е нещо да се направи, за да може тези деца да могат да упражняват своето право на образование и да се развиват. Предлагам нормативни промени – създаването на нормативна възможност за организиране на групи за развитие на децата със СОП в училище. Няма учители, няма материали, няма полагала.”


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар