ЕДИН МНОГО НЕПРИЛИЧЕН РЕКТОР НА РЕКТОРИТЕ

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Независимият кандидат за президент, подкрепен от ГЕРБ – СДС и добрал се до балотаж с гласовете, дадени от населението на една друга държава и една друга вяра, професор Герджиков видимо страда от някаква остра форма на неадекватност.

Той не възпприема и не разбира какво точно и как се случва на политическия манеж Вероятно е прихванал вирусите на това политическо заболяване от своя патрон – Бойко. А може би академичната му отдалеченост го прави нечувствителен към острите въпроси на обществото?

Поведението му удивителна наподобява поедението на един друг политически неудачник – Росен Плевнелиев.

Гержиков си позволява да оценяваи коментира теми и проблееми, които очевидно не познава и не разбира. Странно е, че около него се навърта един мощен и силно интелектуаален инициативен комитет, който по незнайни причини не го съветва да внимава какво говори и да не плещи глупости, подобни на тази например:

„Кандидатът за президент, подкрепен от ГЕРБ, Анастас Герджиков определи работата на прокуратурата и Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) през последните години като прилична.

„Някакви олигарси бяха арестувани, някакви средства бяха конфискувани“, аргументира се той, без да влезе в подробности. После обаче допълни, че вече 32 години у нас няма върховенство на закона.“

Аз не знам и не разбирам какъв смисъл влага проф. Анастас в определението „прилични“. Не разбирам още и това, че Анастас не знае, че 12 от тия 32 години време, в които не е имало върховенство на закона всъщност е управлявал неговия началник Бойко и е управлявал еднолично, авторитарно, диктаторски и с манталитета си на селски пъдар. Следователно, началникът му носи една трета от отговорността за липсата на върховенство на закона през последните 32 години.

Неприлично е Ректорът на ректорите да не схваща тази политическа, историческа, логическа, словесна и обществена конструкция.

Любо КОЛЬОВСКИ

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар