Един от биячите на шофьора край Луковит: Безработен, с трима адвокати и 60% ТЕЛК

Един от биячите на шофьора край Луковит: Безработен, с трима адвокати и 60% ТЕЛК

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Стопкадър: Нова тв

Един от биячите на шофьора край Луковит: Безработен, с трима адвокати и 60% ТЕЛК

Председателят на лекарската комисия, издала документа, миналата година е бил осъден за подкуп

Окръжният съд в Ловеч измени мерките за неотклонение на бащата и сина, които участваха в побоя над шофьор на автобус край Карлуково. Преди седмица Районният съд в Луковит пусна с “парична гаранция” и под “домашен арест” бащата и сина, посочени от разследването за главни действащи лица в нападението. След обжалване на прокуратурата се стигна до промяна и задържане в ареста на 20-годишния Роберто и баща му Стойко Петров.

Случаят възмути обществото заради бруталните действия на група хора, нападнали мъжа пред пътници след настъпил лек пътен инцидент.

На заседанието на съда в сряда двамата обвиняеми бяха представлявани от трима адвокати. Пред съда имаше засилено полицейско присъствие и поне 50 души, организирали своеобразен протест в подкрепа на двамата мъже.

“В съда нямаше спор, че двамата са извършители на деянието, тъй като има достатъчно писмени и устни доказателства в подкрепа на тази теза. По-скоро съдът се солидаризира с нас, че възоснова на действията на двамата обвиняеми, граничещи с изключителна дързост и арогантност, извършени на публично място пред жени и деца, е налице опасност те да се укрият, да извършат друго престъпление или да попречат на разследването, чиято цел е да приключи максимално бързо”. Това заяви в ефира на “Здравей, България” окръжният прокурор на Ловеч Валентин Вълков.

Пред съда стана ясно, че 20-годишният Роберто е безработен и има ТЕЛК с над 60% нетрудоспособност.

“Няма как да коментирам това. Доста често се случва при извършването на престъпления в съдебна зала да се представят документи за влошено здравословно състояние, което да стане причина лицето да не бъде задържано“, посочи Вълков.

Той подчерта, че председателят на ТЕЛК комисията, издала решението, е лекар, който миналата година е бил осъден за подкуп.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар