Една и съща тролска маса е на амбразурата в защита на измамниците от “Промяната“ и критпобанката Nexo

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Трета седмица всичката тролска маса е хвърлена в защита на атакуваната от прокуратурата и ДАНС криптопирамида “Nexo“. На такава пламенна защита може да завиди дори отбраната на Шипка през руско-турската война.

Видни “специалисти“ ни обясняват колко тъпи са българите, как нищо не разбират от “криптовалути“, курсове, бизнес и управление. И тези момчета от “Nexo“ какви робинхудовци са и борци срещу системата и статуквото. Те са промяната, бе.
Схващате ли приликите, пише в свой коментар в сайта „Брейкинг“ журналистът Стефан Ташев.

Същата тролска маса плюс медии, “анализатори“ и диванни експерти бе хвърлена на амбразурата да рекламира преди една година “Продължаваме промяната“. Усмихнатият Кирил Петков е Джон Траволта, а Асен Василев-Лейди Гага. Какви момчета, каква експертиза (ХарварТ майна), зарязали хубавата си работа в чужбина и дошли да ни оправят.

Днес тролската маса, не безплатно, разбира се, е пренасочена да брани „Nexo“. Защо? Ами защото става дума за едно и също нещо. И защото първите са генерални спонсори на вторите. “Криптореволюционерите“ ни продават “пържен въздух“. Като “пирамидите“ от зората на демокрацията. Това е истината и не трябва да си някакъв велик експерт, за да го знаеш.

Предлаганите методи са абсолютно еднакви – примамливо високи лихви, превъртане на едни пари без някой да те пита откъде са, без контрол в името на голямата далавера. Накрая “вложителите“ пият една студена вода и се палят по площадите, че са измамени.

Именно електронните криптовалути, които са извън световната банкова система, станаха удобно място за организираната престъпност-пране на пари от наркотици, финансиране на терористична дейност, плащане на откупи и данъчни измами, казано най-просто.

И година след началото на войната на Русия срещу Украйна Западът разбра, че през криптовалутите се избягват санкциите срещу Путин и Кремъл. Може би затова започнаха разследванията срещу крупни криптобанки в САЩ, Германия, Великобритания и Испания.

Според данните изнесени от пресконференцията на прокуратурата, НСлС и ДАНС изброените по-горе престъпления важат и за “Nexo“ – пране на пари, финансиране на тероризъм, заобикаляне на санкциите срещу Русия, данъчни измами и компютърни престъпления.

И става така както при “пирамидите“ от 90-те години на миналия век, когато гражданите се биеха на опашки пред пощите, за да пращат пликове с пари не непознати хора, които им обещаваха, че ще станат милионери за два дни. След което собствениците на “пирамидите“ изчезваха, а “вложителите“ пиеха по една студена вода

Така и с шефовете на “Nexo“, които изчезнаха в чужбина. Преди “промяната“ и криптобанката, основен спонсор на “Да, България“ – 400 000 лева за две години, тролската маса късаше ризите си в защита на Васил Божков, също успял да избяга от “лошите“ в Дубай.

Да припомним “онлайн изповедите“ на Черепа пред отбрани медии, “разкритията“ му. Същите, които преди години се възмущаваха от “търкането на талончета“, станаха “матросовци“ на Божков.

Черепа се оказа основен свидетел на Кирил Петков и Рашков за ареста на Борисов. Е, при тази симбиоза няма какво да се чудим на тролската маса и “стоката“, която ни пробутват.

Както се хвалеше дубайският беглец: Каквото им кажа, това правят. Където им кажа, там отиват!

Идват избори. И ще ни предложат още от същото. “Пържен въздух“ Стоката е запазена марка за „промяната“ и ДБ. Опаковката “борба с корупцията“ от “добрите хора“, които само за някакви се седем месеца ни разказаха играта.

Да припомним – почти всички от “борците с корупцията“ в момента се разследват за корупция. Кирил Петков и Асен Василев за “Джемкорп“, вноса на руски газ през посредници и още доста неща. Руди Гела за финансови престъпления и неправомерни харчове на държавни пари, дадени на епилираните му приятели от Плевен.

Пет разследвания срещу “зеления“ Борислав Сандов за битието му като министър на екологията. Главният борец срещу корупцията Бойко Рашков за пране на пари и недекларирани доходи. И още и още.

Сега тези продавачи на “пържен въздух“ ще ни обясняват пак как ще ни спасяват. Искат от нас да им дадем кредит, като на пирамидите, а те ще ни направят милионери за два дни. Резултатът ще е много печален. Това вече го играхме.

Новото е,че ще се явят като коалиция на коалициите. ДБ са тройна коалиция, ПП пък с няколко партии като ВОЛТ на Настимир, плюс нежните “есесовци“ на Бонев. Не знам шесторна ли, осморна ли ще е коалицията. Според Атанас Атанасов ще се казва “Демократична Промяна“ нещо като ДП, Дупе, Депо, ДПС (Демократична промяна-спасители) или бог знае какво. Давещите се спасяват в коалиция, ако не се изпокарат за листи и мандати.

Пазете се от продавачите на “пържен въздух“. Стоката е с много къс срок на годност, бързо се разваля и мирише лошо. Нищо, че я дават на “примоция“. Пари за рекламирането и има в изобилие. Знаете откъде.

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар