Една партия доминира в търговията с гласове. Коя е тя? (видео)

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Образувани са множество досъдебни производства, но вместо съдействие, срещаме по-скоро противодействие от прокуратурата, заяви вътрешният министър Бойко Рашков в ефира на Дарик Радио в коментар за купуването на гласове преди изборите на 11 юли.

Правното основание за използване на СРС-та спрямо протестиращите миналото лято е в резултат на постановление за образувано досъдебно производство на специализираната прокуратура, с което вътрешният министър Бойко Рашков разполага. Това каза самият той пред Дарик.

По думите му държавна агенция „Технически операции“ по това време е прегряла.  Във въпросното постановление действията на българските граждани са квалифицирани като бунт или въстание, посочи министърът.  Припомням Ви, че Бюрото за контрол на използването на СРС отговори на адвокат Николай Хаджигенов, че не е бил подслушван незаконно.

Натъкнахме на случай при който дори лекар се е ангажирал с това да издава документи  за гласуване в секция като за болни хора с хартиена бюлетина, каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков в предаването на Дарик „По-полека”. Рашков се съгласи с оценката, че честното провеждане на предстоящия вот ще е най-големия тест за служебния вътрешен министър. Аз поемам отговорност, но дали нашите политици ще поемат отговорност, попита Рашков.

Много разчитах на прокуратура за съдействие в тази посока, но като че ли срещаме противодействие, каза още вътрешния министър Бойко Рашков пред Теодора Симова в предаването на Дарик „По-полека”.

Вътрешния министър Бойко Рашков е готов да представи основанията за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев и пред този състав на ВСС.

  

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар