Кирил Бойко

Еднополовият брак по сметка Бойко – Киро може да пропадне поради непоносимост между сватовете

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

До гласуването на втория мандат има много време, а дотогава вече обявената коалиция на ГЕРБ с либералите на Прокопиев може да не се състои де юре и де факто. Воят на избирателите на партиите из социалните мрежи и готовността на жълтопаветните да протестират срещу прегръдката на техните избраници с “мутрата” може съвсем да охлади мераците и разсъхне крехкия съюз, а академикът Денков да му се наложи да върне празна папката на Радев. Тогава всички ще са изяли по 99 сопи и по 99 торби със сол, а Борисов ще е останал с пръст в уста. Цялата жалка постановка дотук е скрепена само благодарение на фиксациите на Борисов и Петков. Фиксацията на първия за личното му оцеляване на стари години и страха от възмездие прави заложници всичките му депутати и цялата му партия барабар с избирателите.

Фиксацията към властта на бившия продавач на сок от моркови Кирил Петков завлича в пропастта мъртвородената му партия, наричана вече „Прекратяваме Промяната“. Изразът през сълзи пред съпартийците му: „Унищожаваме „Промяната“, но спасяваме България, ако съм министър в кабинет с Мутрата“ е типична байганьовщина, отвратила половината от тях, а по-малката половина, начело с Лена, трогнал и едвам на косъм ПП-тата взели решението.

ВАЖНО‼️ Коалицията ГЕРБ – ПП засега е само устна договорка без участието на другата половина от либералните партии ДБ и ДСБ. Те нямат решение и обмислят да не подкрепят коалиция с ГЕРБ без гарантирано „конституционно мнозинство“, каквото вече нямат шанс да получат, след като Борисов апашката излъга ДПС и Слави.

От партията на Иван Костов дори твърдят, че партиите им не са „орган за амнистия“ на лицето Бойко Методиев Борисов. Може да се каже, че засега “сватбата” е само между еднополовите политици Борисов и Кирил Петков и е само в главите им, жадни за власт и страхуващи се от възмездието. Противоестестен брак – Плод на греха и на страха на първия от Гешев и желанието му да се реабилитира и плод на психотичната зависимост на втория от властта и обсесията му отново да е министър. Публична тайна е, че Гешев смята да удари двамата накуп с искане за арест и затова те заедно с олигарха Прокопиев са моторите на най-срамната в историята ни коалиция.

Какво пише либералният сайт Клуб Зет по темата, който следи изкъсо партийния живот на либералните партийии и истерията на жълтопаветните редици от изтъркването на имиджа на Борисов, вместо изчегътането му завинаги от политическия живот на страната.

Анонсът на Денков и Габриел от днес е на практика решение, взето само от колективния орган „Промяната“ и то с минимална разлика – след като първоначално е било отхвърлено

Няма общо решение на обединението на този етап. Няма отделно решение на ДБ и ДСБ. ДСБ на Иван Костов е твърдо против, а всеки депутат е важен.

За да мине такъв кабинет са нужни и гласовете на 2/3 от парламентарната група (квалифицирано мнозинство). Засега не се очаква той да НЕ мине, въпреки липсата на решения на националните органи на десните и въпреки броженията вътре в партиите. Със сигурност обаче ще има промяна в имената в проектокабинета „Денков“, но Асен Василев по първоначална информация остава като министър на финансите.

„Кое налагаше това бързане днес? Иван Гешев. Борисов ни притисна и се хванахме на кукичката – да му направим една мини амнистия“ – коментираха недоволни от днешния анонс депутати, препращайки към фразата на ген. Атанасов, че ПП и ДБ не са „орган за амнистия“ на Бойко Борисов.
Други пък се ядосват, че ще трябва да обяснят на симптизантите си как за 48 часа са променили позицията си, защитавана от месец публично.

За трети присъствието на Асен Василев в проектокабинета е дало основание на Борисов да настоява за своята политическа фигура, вместо да се върви към равноотдалечена формула.

До гласуването на втория мандат има да се прави правителство и да се пълнят кутийки. Ще изтече много мътна вода и срамни скандали и пазарлъци. Задачата е трудна, защото с всеки ден ще се усилва воят на избирателите от двете страни. Омразата е огромна между тях и между депутатите им. Другите партии ще се дръпнат от конституционното мнозинство, а ДПС, Възраждане и БСП ще бъдат яростна опозиция. Слави ще ги осмива и обругава с песни и скечове денонощно. Комарницки вече ги почна с карикатури. Дали само животинският страх от разкриването на истината за кюлчетата и нагонът за власт ще надделеят над идеологията и принципите, доколкото ги има? Българите не харесват шарени джендъри, а тази коалиция е точно такава – безполова, безпринципна, нахална и неморална! Прокопиев се уреди на Софрата, ами Черепа, Цецо Василев и Бобоков какво получават, след като „Боко“ е техният смъртен враг, който ги ограби?

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар