Екатерина Захариева: Изказването на Макрон е обидно и неприемливо – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

‘Изказването на Макрон е обидно, изразяваме недоумение.” Това каза на изявление министърът на външните работи Екатерина Захариева по повод изказванеto на френския президент Еманюел Макрон, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

”Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Макрон, че предпочита мигранти от различни държави, сравнено с незаконни каналджии от Украйна и от България. Не разбираме причината за това изказване. Френските власти не са сигнализирали по официален начин за каквито и да е било съществени проблеми към нашите власти”, каза Захариева.

По думите й има добро ниво на полицейско сътрудничество между двете републики.

”Това изказване е обидно за българската общност там, те са възмутени”, заяви Захариева и допълни, че общността ни е добре интегрирана и в никакъв случай не счита, че създава особени проблеми.

Има свобоно движение на хора и всеки гражданин може да избере къде да живее на територията на всички държави от ЕС, допълни тя.

”Изказването на Макрон е неприемливо, не може да се прави генерално заключение за целия народ. Има български граждани, които извършват престъпления, но има и френски такива”, категорична бе Захариева.

Тя смята, че отношенията между България и Франция са много добри, надява се да останат такива и за в бъдеще и допълни, че проблемът ще бъде разрешен по дипломатически път.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар