Екатерина Захариева: Усещането за корупция намалява

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева заяви пред bTV, че има обективни данни за резултати в борбата с корупцията. “Усещането за корупция намалява. Корупцията намалява, но трябва да се работи.

Трябва да се работи не само по корупцията по високите етажи, но и по ниските и средни етажи, които създават усещането. Не казвам, че не виждаме проблемите, ние може би ги виждаме по-добре от тези, които гледат отвън”, заяви тя.

Захариева обясни, че няма как гражданите да имат доверие в институциите, ако се показват само негативни неща. Тя изрази надежда разследващите бързо да стигнат до извършителя на покушението срещу бизнесмена Петър Христов.

“Разбира се, че не е приятно в началото на европредседателството, особено за човек, който не е имал съмнения, не е получавал заплахи. Без да съм любител на теорията на конспирацията, това е меко казано странно. За миналата година има почти 100-процентова разкриваемост на убийства, от всичките 95 са разкрити 94”, подчерта тя.

По повод публикациите в европейски медии, посветени на проблемите с корупцията в България, Захариева ги определи като “доста подобни, да не кажа едни и същи”. Тя цитира резултати от изследване на “Евробарометър”, според което българите са на 12-то място в ЕС като процент отговорили положително на въпроса “Вие лично участвали ли сте в корупционни схеми?”, докато румънците били на първо място.

По повод проведения вчера при президента КСНС Екатерина Захариева каза, че заседанието е било доста конструктивно. “Българското правителство е двигател на общата политика за отбрана на ЕС”, допълни външният министър.

Източник: segabg.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар