Екатерина Захариева

Екатерина Захариева: Ще се съобразяваме само с децата, не с родителите

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Само след два дни в България ще се проведе масов, всенароден протест срещу Стратегията за детето

На фона на протестите у нас и в Европа срещу „Стратегията за детето“, вицепремиерът Екатерина Захариева наля масло в огъня с гръмко изказване от Ню Йорк.

Захариева се похвали, че България с бързи темпове затваря социални домове за малки деца и деца с увреждания за да ги изведе в приемни семейства.

В Ню Йорк, вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева участва във форум – Преобразуване на грижите за деца: Изпълнение на ангажимента на Дневния ред на развитието 2030 никой да не бъде изоставян“ . Българският външен министър твърди, че „България е намалила броя на децата в институции с 90 на сто, като се предвижда да бъдат окончателно закрити всички домове за деца с увреждания и за деца от 4 до 7 години.”

На събитието Захариева казва: “България залага на два принципа при реформата, свързана с децата в риск: всички действия на държавата трябва да са насочени единствено в интерес на детето, не на родителите, настойниците, попечителите или социалните служби, и, второ, самото дете трябва да участва в процеса на вземане на решения за неговото бъдеще”

Само след два дни в България ще се проведе масов, всенароден протест срещу Стратегията за детето. Той е организиран в социална мрежа от групата Родители обединени за децата! Там можем да прочетем и част от аргументите за тяхното недоволство:

Резултатът от Стратегията за детето 2019-2030 бил бил демографска и нравствена национална катастрофа, несъизмерима по своя мащаб, тъй като ВСИЧКИ родители ще бъдат репресирани с „презумпция за виновност“ по отношение на методите ,с които възпитават и отглеждат на децата си. Това е предпоставка за бъдещи чиновнически своеволия и незаконни държавни отнемания на деца по несъстоятелни доводи и причини.

Източник: БСТВ


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар