Екипажът на „Спейс Екс“ премина на борда на Международната космическа станция

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Руската космонавтка Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и японецът Коичи Ваката преминаха на борда на Международната космическа станция (МКС), след като пристигнаха там на борда на космическия кораб „Дракон“ на американската компания „СпейсЕкс“.

НАСА излъчи на живо в сайта си скачването на кораба с МКС след 29-часов полет, предава БТА.Кикина стана първият руски космонавт на борда на американски космически кораб от 20 години. Тя е в екипажа на кораба „Дракон“ по силата на сключено през юли споразумение между агенция „Роскосмос“ и НАСА за съвместни полети, подписано въпреки изострените отношения заради руската инвазия в Украйна.


Новият екипаж ще бъде на МКС за 145 денонощия.

В момента на борда на космическата станция са 11 души – космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Анна кинкина, астронавтите на НАСА Никол Ман, Джош Касада, Франк Рубио, Чел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс, астронавтката на Европейската космическа агенция Саманта Кристофорети от Италия, която е командир на МКС и астронавтът на Японската агенция за аерокосмически изследвания Коичи Ваката.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар