Екипът на Бербатов към Б. Михайлов: Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния съюз

България, Свят, Спорт
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Единственото право, което имаш, е да напуснеш на мига футболния съюз и да се извиниш пред цялата футболна общественост, пред цяла България. Ако ли не, промяната идва! Идваме, за да те прогоним от мястото, в което си се окопал и за да освободим футболна България от зловредното ти присъствие, и ще го направим със силата на клубовете, със силата на закона. Темида е тази, с която ще се сблъскаш”.

Това обявиха от екипа на Димитър Бербатов в открита позиция, отправена към президента на БФС Борислав Михайлов.

 

Цялата позиция на екипа на Бербатов:

„Лесно е да караш служителите си в БФС да ти готвят материали за публикуване под диктат, обаче е трудно да изкараш черното бяло, въпреки нелепите си опити да се обясняваш и да заблуждаваш. Нагли лъжи разпространява БФС на официалния си сайт. След като публикуваното на сайта на БФС е позицията на това ръководство на футболния съюз, ние обратно питаме къде е тяхното уважение към клубовете членове? Как е възможно да бъдем обвинявани в неуважение, затова че говорим истината и разобличаваме манипулациите на безсрамно самообявилия се за новоизбран президент на БФС Борислав Михайлов?

 

Неуважение ли е да разясниш правата на футболните клубове и да им помогнеш да осъзнаят силата си, да им помогнеш да защитят правата си и да застанеш начело на справедливото им недоволство от погазването на Устава на БФС и законните им права? Това направихме ние и няма да спрем. Напротив, сега започваме. Започнахме процеса по отстраняването на президента и това ръководство от БФС и ще го доведем до край. И всичко това заради изоставените от вас български футболни клубове, заради всички футболни фенове, деятели и активисти, заради всички футболни гилдии, заради децата ни, които обичат футбола.

 

Как смееш ти, Борислав Бисеров Михайлов, да говориш за неуважение към клубовете-членове на БФС? Ти, който погази устава и законното право на 189 клуба, искащи конгрес, за да не бъдеш изритан на него заради блатото, в което изпрати българския футбол за 16 години пиянски изцепки, безхаберие и съмнения за безстопанственост и корупционни схеми, за които се носят легенди и все още си разследван.

 

Ти, който драпаше със зъби и нокти, за да осуетиш провеждането на конгреса, свикан от съд за първи път в историята на футболния съюз. Дотам унизи БФС и членовете му, та да се наложи съдът да влиза в ролята си. Дотам унизи БФС, та да се наложи да влизат „качулките“ в офисите ти. Помниш ли как избяга като партизанин-страхливец, предупреден, че органите на реда идват за теб? Помниш ли как се кри почти две години, за да се забрави онова, което причини на българския футбол.

 

Ти, който заведе дела срещу огромна част от клубовете-членове на БФС с искане да бъде наложена обезпечителна мярка за провеждането на конгреса през октомври 2021-а. И неведнъж, а два пъти се опита да съдиш тези клубове. Ти, който лиши членове на БФС от правото им да имат делегат на последния конгрес с измишльотини от болното си съзнание, нямащи нищо общо с устав и закон.

 

Ти, който използва водещия на конгреса, за да се самообявиш за новоизбран президент на БФС, без да имаш необходимите по устав гласове. Не направи ли това, за да вкараш футболния съюз и членовете му в съдебни схватки, които да те задържат служебно на власт в БФС, докато траят съдебните дела година, две или кой знае колко дълго? Няма обаче кой да те чака и търпи.

 

Няма кой да те остави да продължаваш да безчинстваш и да доунищожиш направеното преди теб и да обезличиш постигнатото от всички големи български футболисти, включително и онзи другия Боби Михайлов – Боби Михайлов от футболните терени, а не Борислав Бисеров Михайлов – президент на БФС. Доунищожавай името си на футболист, но не смей да вредиш на постигнатото от футболните легенди на България.

Ти ли ще се изживяваш на съдник и моралист след всичко, което ти припомняме с горните редове?

 

И нека е много ясно едно – твърдо вярваме в професионализма и безпристрастността както на съда, така и на Агенцията по вписванията. А това означава само едно – няма как Михайлов да бъде легитимиран като президент на БФС на база нагло опорочения вот на конгреса от 12.10.2021 г. А нацистките поздрави, които Михайлов качи на личния си блог във фейсбук, ще оставим без коментар“.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар