Екперт: Продължавайте да се пазите от грипа – Здраве

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Макар и да отслабна, грипната вълна у нас все още не е отминала съвсем. Затова хората трябва да бъдат внимателни и да се пазят. Освен това рядко, но все пак се наблюдават и усложнения. Затова около месец, след като човек е боледувал, трябва да продължи да се пази. В момента боледуват 120 хиляди души и поне 100 от тях са с тежка дихателна недостатъчност. Това заяви пред Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев от Центъра по заразни и паразитни болести болести.

“Грипът още не е минал. След преболедуване трябва един месец да се внимава много. Ако след една инфекция дойде друга, тя преминава тежко”, предупреди Кантарджиев. Той обясни, че много рядко грипът повтаря, но за сметка на това рискът да ни повали друг вирус, или бактериална инфекция, е много сериозен. Точно тогава се развиват и пневмониите, които и тази година са сред най-честите усложнения от грипа.

Много рядко грипната инфекция минава много тежко. Когато състоянието се променя в рамките на часове, тогава има инфекция или на белите дробове, или на мозъка”, допълни той.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар