ЕКСКЛУЗИВНО! Бащата на Пеевски написа писмо до премиера и парламента

Парламент, Президент
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Как Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев хвърлят спазването на закона в кошчето за боклука, без да им мигне окото? Триото съвсем не поради благородния мускетарски принцип „Един за всички, всички за един!“, опъна противозаконен щит пред Антон Тодоров.

Славчо Кънчев*

В древния Рим известният оратор, писател и политически деец Марк Тулий Цицерон (106–43 г. пр.н.е) винаги защищавал принципа, че справедливостта изисква всекиму да се въздаде неговото.

Но съвсем не така мислят господата от триото „Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев“ – и то последният в битността му до неотдавна на председател на Народното събрание, – стане ли въпрос триумвиратът да защищава интересите на корпорация „ГЕРБ“.
За какво конкретно иде реч?
Небезизвестното лице Антон Тодоров решил да напише книга, озаглавена „Задкулисието на прехода. Българите срещу олигархията. Част 2“, но не каква да е, а шекспирово житиеописание на съдържанието на съвременната българска кутия на Пандора в политическото пространство.

Както си му е редно, всеки бестселър, за да бъде класифициран в тази категория, че и да носи бестселърови приходи от продажбите на неговия тираж, трябва да е и интригуващо илюстриран. Затова и г-нът Тодоров, Антон, в старанието си да надмине и най-добрите образци от миналото (и бъдещето!) в жанра, взел, че без позволение на държателя на авторските права, поместил вътре в книгата на стр. № 13, едно уникално фото – снимка на Делян Пеевски като едноседмично бебе, на излизане от родилния дом, държан в ръцете на баща си, а отстрани неговата майка, г-жа Ирена Кръстева, тогава все още по фамилия Пеевска, по-късно същата особа, по време на управлението на т. нар. „тройна коалиция“, през 2002 г. става шеф на „Олимпика“ ЕАД, стопанисващо апетитни държавни спортни имоти. Още по-насетне г-жа Кръстева, Ирена, е пак шеф, но вече на Българския спортен тотализатор, после, по съвместителство (след като Иван Славков беше изшутен поради подозрения за корупция от БОК), майката на Делян Пеевски стана и и. д. председател на Българския олимпийски комитет.
Таткото пък на Кой се развива своевременно по противоположен вектор в качеството си на председател на Управителния съвет на Асоциацията за борба против корупцията в България.

Именно с незаконното използване от Антон Тодоров на фотокадрото, щракнало вкупом гореописаните трима индивида, все още във вид на романтично семейство, започва един истински скандален трилър, който е плод не на нечия писателска фантазия, а е документиран с цветни подписи и печати – също цветни и напълно оригинални.

Таткото на Делян Пеевски, след като научава за публикуването на снимката в книгата на Антон Тодоров, подава сигнал до прокуратурата. Без да наименова в своя сигнал деянието на Антон Тодоров като престъпление – нали само съдът има право да извърши подобна квалификация, бащата на Делян Пеевски все пак посочва в жалбата си до прокуратурата за всеки случай члена 172а, ал. 1 от Наказателния кодекс, в обсега на който попада деянието.

В своето постановление от 12. 07. 2016 г. прокурор Михаела Тихова от Софийска районна прокуратура излага своето категорично становище, че лицето Антон Динев Тодоров формално е осъществил признаците на престъпния състав на чл. 172а, ал. 1 от Наказателния кодекс. Като без необходимото по закон съгласие на носителя на авторското право (на конкретната снимка – бел. авт.), е извършил предоставяне на достъп на неограничен брой лица до обекта на авторското право. Или, казано пределно ясно: за да придаде по-голяма визуална атрактивност на своята книга „Задкулисието на прехода. Българите срещу олигархията. Част 2“, Антон Тодоров не само противозаконно използва фотокадрото с Делян Пеевски като бебе за илюстрация, но и го помества с пояснение „Личен архив на автора“.
Скандалът не завършва, а само започва оттук. Бащата на Делян Пеевски завежда гражданско дело срещу Антон Тодоров за претърпени имуществени и неимуществени вреди.

Поради невъзможността главният „херой“ на историята да бъде намерен от призовкарката от Софийския градски съд, където е заведено делото срещу Антон Тодоров, както и вследствие на неуспешния опит неговата майка в Стара Загора да получи призовката по гражданското дело под № 6690/2016 г., за причинени щети на държателя на авторските права върху снимката, призовката е насрочена по месторабота на Антон Динев Тодоров – София, пл. „Народно събрание“ № 2, т. е. сградата, над чийто вход е поставен девизът „Съединението прави силата“.

Несъмнено Антон Тодоров, вече депутат по това време от квотата на герберовите пастири на човекостадото българско, не само е прочел, но е и дълбоко вникнал в мисълта за силата на съединението. Поради което, след като Мария Иванова, секретарка на ПП на ГЕРБ, го е запознала със съдържанието на документацията по делото, придружаваща призовката от съда, по което дело той се явява ответник, Антон Тодоров й нарежда „да откаже да получи призовката“. Господинът сглобява тази машинация, въпреки наличието на чл. 133 от Закона за съдебната власт, който гласи: „Съдиите, прокурорите и следователите могат да искат съдействие при осъществяване на своите правомощия от всички държавни органи, длъжностни лица, организации и граждани, които са длъжни да им го оказват“.

Вонящата галиматия в Авгиевите парламентарни обори на ГЕРБ не завършва дотук. Логично мотивиран от задължението си да осигури върховенството на закона, председателят на съответния съдебен състав от СГС, Търговско отделение, VІ-6 състав, изпраща писмо, адресирано лично до председателя на 44-то НС, който тогава е Димитър Главчев, от което е видно, че администрацията на НС следва да окаже съдействие за връчването на призовката, заедно с препис от исковата молба и приложенията по горепосоченото дело срещу Антон Тодоров.

Оттук започва същинската история за мръсното бельо на беззаконието, дори по-точно – на противозаконието, в (уж!) законодателния орган на територията, именувана България. На 29. 06. 2017 г. Хризантема Николова, началник на служба „Обща канцелария“, отказва да получи документацията. Във фрапантното противозаконие не пропуска да вземе участие и още една сътрудничка от екипа на Цв. Цв., председател на парламентарната група на ГЕРБ. На 20 юли 2017 г., както е видно от заверено от съда копие на съдебен документ, Ивайла Зашева не е пожелала да получи и връчи на Антон Тодоров комплекта съдебни документи, понеже „г-н Тодоров забранил на г-жа Зашева и г-жа Мария Иванова – секретари на ПГ на ПП „ГЕРБ“, да получават за него служебни книжа“.

Цялата фактология по извънзаконовите демарши на лицето Антон Динев Тодоров и на трите служителки от администрацията на Народното събрание, документирана чрез печати и подписи от съответния съдебен състав, беше поднесена на тепсия пред взора на Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев чрез сигнала на Асоциацията за борба против корупцията в България. Входящият номер в Народното събрание е ПГ-706-01-75/25. 09. 2017 г., а от Министерския съвет № 08.01-98/25. 09. 2017 г.

Последва пълно мълчание, въпреки сигналите за закононарушения. В случая мълчанието не е от злато, а от долнопробно качество на тримата индивида, изхвърлили закона в кошчето за боклук. Колко му е да стъпчат закона, без да им мигне окото! Нали имат светлия пример на френски крал Людовик ХІV, изрекъл знаменитата фраза „L’Etat c’est moi!“, сиреч „Държавата – това съм аз!“ Ето как триото „Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев“ превръща нас, гражданите на Република България, в безгласни поданаци на кралство „ГЕРБ“.
Е, колкото до справедливостта в казуса „Антон Тодоров“, тя, макар и само частично, в случая възтържествува, понеже той беше осъден от Софийския градски съд за нанесените от него щети, поради незаконното използване на чужда интелектуална собственост.

Триото Б. Б., Цв. Цв. и Д. Гл. съвсем не поради благородния мускетарски принцип „Един за всички, всички за един!“, опъна противозаконен щит пред Антон Тодоров, както по отношение на извършеното фактическо престъпление чрез използването на чуждо авторско право, като не предаде случая за разглеждане от комисията по етика към Народното събрание, а също така и заради превръщането де факто на администрацията на Народното събрание в ранга на негов личен слугинаж. И то безплатен!

Първо, господинът Антон Тодоров, след като се обяви за прозелит и се прехвърли върху политическата територия, към която водеше преди това канонаден словесен огън нонстоп, беше определен да бъде пропаганден таран на Партията-Майка (ГЕРБ). И второ, което май е по-важно от първото – нали, ако ръководството на ГЕРБ го изстреля в политически аут, току-виж Антон Тодоров взел, че написал на прима виста втора част на своята книга „Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите“.

Колкото се отнася до поведението на трите персони Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев, точно тук е уместно заключението на италианския политически мислител Николо Макиавели (1469–1527 г.): „Най-добрата крепост на тираните е бездействието на народите“.

* – Авторът е председател на УС на Асоциацията за борба против корупцията в България

Очаквайте наскоро скандални разкрития как триото „Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Главчев“ саботират дейността на Асоциацията за борба против корупцията в България.

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар