ЕКСКЛУЗИВНО: Бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров вади скандални документи за властта

Кирчо Киров
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бившият шеф на разузнаването генерал Кирчо Киров обяви, че е депозирал документи, които ще бъдат предоставени на медиите. Той смята, че животът му е в опасност и именно затова е депозирал въпросните документи.

Киров  заяви, че не може да бъде конкретен засега, тъй като по делата му всичко е под гриф „класифицирана информация“, но даде категорично знак, че очевидно е готов да извади нелицеприятни тайни за фигури, които управляват процесите.

“Подобен вид дела с такъв гриф са просто монтирани и скалъпени доказателства, състоящи се от поръчкови показания, за да бъде премахната  поредната неудобна мишена.

Разговорът ми с иранското разузнаване не е станал обществено достояние. Живко Русев бе осъден на смърт в Иран и аз го спасих. Това бях обявил в медиите, а не някаква секретна информация, която застрашава държавната сигурност”, заяви Кирчо Киров във връзка с условната му присъда.

Тя е дадена за „изнасяне на квалифицирана информация пред медиите“. Припомняме, че той получи двугодишна условна присъда за изнасяне на държавна тайна.

 „Бях осъден на 15 години в скоротечен процес в синхрон с прокуратурата и военния съд. Бях осъден единствено на показанията на един човек. Средствата, за които твърди, че са му давал, съм ги утвърждавал заради мотивираните му предложения.

Аз не съм ги виждал тези пари, за които той говори. Зная кои са поръчителите на моите процеси и зная техните политически ментори.

Имам комплект документи, които ще бъдат предоставени на наши и чужди медии и на партньорски служби, когато преценя, защото животът ми е в опасност, както и сигурността на семейството ми“, каза още ген. Кирчо Киров.


Източник: 19min.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар