Ексклузвино! Доган практически е член на правителството

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
”Явно, че в българския политически процес се отдава голяма важност на мнението на Доган”.

Това каза политологът Петър Чолаков в коментар на новогодишното обръщение на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Според него това показва, че макар и почетен председател – той все още дърпа конците в България.

По думите на политолога пред БНР претенцията на ДПС, че е гарант за демокрацията в България, много бърза се разсейва с факта, че ДПС действа като корпорация с много непрозрачно вземане на решения. Той беше категоричен, че Движението за права и свободи няма интерес да предизвиква предсрочни парламентарни избори:

“ДПС практически участва в управлението. След като получи и пристанище към ТЕЦ Варна, Доган практически е член на правителството, дори не е министър без портфейл. Защото когато държавата ти дава такива апетитни залъци, най-малкото ти дава да ги усвояваш – очевидно, че не си без портфейл”, обясни Чолаков.

Анализаторът акцентира върху това, че и сред избирателите на ДПС има съмнения доколко почтено се управлява Движението, но страхът, който се предизвиква сред тях – най-вече от популистки патриотични формации, ги сплотява и мобилизира като електорат на ДПС.

 

Според него би било изненада, ако някой друг, бил то и Делян Пеевски, поеме управлението на Движението без благословията на Ахмед Доган.

 

Чолаков изтъкна, че би бил необмислен, дори самоубийствен ход, ако Пеевски стане лицето на ДПС и поеме управлението. По думите му Мустафа Карадайъ е “по-смилаем и по-миловиден”.

Frognews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар